26 στέκια στη «σκιά» της Ακρόπολης

Κάρλα: Γεύσεις και κουλτούρα θεσσαλικής φιλοξενίας στο «βλαχομπιστρό» του Κεραμεικού

Τα πιάτα εδώ έχουν επιρροές από τη Λάρισα και τον Βόλο, αλλά και από τα γαλλικά μπιστρό, εξού και «βλαχομπιστρό»!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρλα
Κάρλα
Κάρλα

Στην Κάρλα στον Κεραμεικό για ιντριγκαδόρικους μεζέδες με αγνά θεσσαλικά υλικά

Η Κάρλα δεν είναι μόνο μια διάσημη λίμνη αλλά και ένα τίμιο και γουστόζικο μαγαζί που άνοιξε πέρυσι στην Αθήνα, γεφυρώνοντας μοναδικούς τόπους και αυθεντικά μπριόζες γεύσεις. Έχει τραπεζάκια έξω αλλά και τραπεζάκια μέσα, οι καφετιέρες ανοίγουν από το πρωί στις 10, η κουζίνα ανάβει φωτιά στις 12 το μεσημέρι και μαζί με το μπαρ και τα ποτά, η «Κάρλα» μένει ανοιχτή ως αργά το βράδυ. Τα πιάτα, πέρα από αγνά θεσσαλικά υλικά, καταφέρνουν να ισορροπούν ανάμεσα σε γκουρμεκλίδικη Λάρισα και Βόλο με τάπας αλά Μπαρτσελονέτα αλλά και γαλλικό μπιστρό, εξού και «βλαχομπιστρό». Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάτι από αυτόν τον κατάλογο, τότε θα ήταν το καρπάτσιο μόσχου με κρούστα σιναπόσπορου και βαλεριάνα, η καπνιστή χοιρινή με ψητές πιπεριές και γκρεμολάτα και συνοδευτικό μανιτάρια πλευρώτους και νιβατό, αλλά και η τορτίγια με κοτόπουλο, τυρί κρέμα και κρέμα μπαλσάμικο, σερβιρισμένη αντικριστά με ποικιλίες λουκάνικων, στικς χαλουμιού και τσάτνεϊ μήλου. Στα must try είναι και οι βελουτέ σούπες, όπως η κολοκυθόσουπα με γιαούρτι κάρι. Σε λίγο κρασάκι –ή και πολύ– από τους αμπελώνες της Θεσσαλίας μην πεις όχι. Μάλιστα, η Κάρλα συνεργάζεται αποκλειστικά με τη Ζυθοποιία Πηνειού. Το μαγαζί είναι ό,τι πρέπει για early drinks μέχρι μεταμεσονύχτιο ποτό. Θα βρεις τις κλασικές και αγαπημένες συνταγές cocktail στην καλύτερη εκδοχή τους – και σίγουρα την καλύτερη Μαργαρίτα του Μεταξουργείου. Σημείωσε ότι κάποιες Κυριακές θα συναντήσεις live μουσικές βραδιές και κράτησε τις ώρες: καθημερινά 10.00 με 01.00 και ΠΣΚ έως τις 02.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ