16 στέκια για τις βόλτες σου στο Παγκράτι και τα πέριξ

Το Ασυναγώνιστον: Μυρωδιές φρέσκου καφέ και αξέχαστης χειροποίητης σφολιάτας

Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από όλα αυτά τα νόστιµα;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ασυναγώνιστον
Το Ασυναγώνιστον
Το Ασυναγώνιστον
Το Ασυναγώνιστον

Στο Ασυναγώνιστον στον Βύρωνα για λαχταριστές πίτες, πεϊνιρλί, πίτσες και φανταστικές μπουγάτσες

Ιστορική οικογενειακή επιχείρηση που έχει τις ρίζες της στο µακρινό 1971, από τότε έρχονται και οι συνταγές, καταφέρνοντας όλα αυτά τα χρόνια να επιβεβαιώνει και µε το παραπάνω το όνοµά της: είναι πραγµατικά ασυναγώνιστο! Από τις 6 και µισή κάθε πρωί που ανοίγει οι µυρωδιές του φρεσκοψηµένου καφέ και των κάθε λογής νοστιµιών πληµµυρίζουν την οδό Κολοκοτρώνη και ο περαστικός, αναπάντεχα, θα κοντοσταθεί. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από όλα αυτά τα νόστιµα;

Πρώτα απ’ όλα να σας πούµε ότι τα πάντα φτιάχνονται εδώ µε άριστες πρώτες ύλες, είναι χειροποίητα και ετοιµάζονται µε αγάπη και µεράκι από τον τεχνίτη, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο πόστο 25 χρόνια, έχοντας µάθει τη δουλειά από τον προκάτοχό του. Μάλιστα, από την τζαµαρία του εργαστηρίου µπορείτε να δείτε τα επιδέξια χέρια του να ετοιµάζουν αυτές τις λαχταριστές πίτες που είναι όλες τους µία και µία! Θα βρείτε πολλά στο Ασυναγώνιστον, εµείς σας προτείνουµε την υπέροχη µπουγάτσα (µε πολίτικη κρέµα µε γάλα) και φύλλο αέρος, αλλά και την τυρόπιτα µε φέτα, αµφότερες βασισµένες σε παραδοσιακή πολίτικη συνταγή, όπως και πολλές ακόµη από τις γεύσεις. Στις προθήκες του Ασυναγώνιστον πρωταγωνιστούν οι φοβερές τυρόπιτες, σε διάφορες εκδοχές, όπως µε ανθότυρο, µε τρία τυριά, η γραβιερόπιτα µε καλαµποκάλευρο, οι µπουγάτσες µε κιµά, µε φρέσκο σπανάκι, µε κασέρι αλλά και η σαρακοστιανή µε νηστίσιµη κρέµα, τα πληθωρικά πεϊνιρλί, η κοτόπιτα-υπερπαραγωγή µε φιλέτο κοτόπουλο, σως µπάρµπεκιου, µπέικον και τυρί, οι παραδοσιακές ζαµπονοτυρόπιτες και λουκανικόπιτες, οι πίτσες.

Ό,τι αγαπάµε όλοι, δηλαδή, φτιαγµένα µε τα πιο ποιοτικά προϊόντα και µε µια νοστιµιά σαν εκείνες που µας έχουν µείνει από τα παιδικά µας χρόνια. ∆ευτέρα-Παρασκευή 06.30-18.00, Σάββατο 06.30-15.00.

Extra tip: Πολλά από αυτά τα ωραία του Ασυναγώνιστον µπορείτε να τα προµηθευτείτε και νωπά για να τα ψήσετε στο σπίτι σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ