16 στέκια για τις βόλτες σου στο Παγκράτι και τα πέριξ

Sapou: Υπέροχη διεθνής κουζίνα από τον σεφ Γιάννη Σαπουντζή

Από την Αντίπαρο στο Παγκράτι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sapou
Sapou
Sapou
Sapou

Στο Sapou στο Παγκράτι θα δοκιμάσεις νόστιμη διεθνή κουζίνα με ασιατικές πινελιές

Από τις µεγάλες τζαµαρίες µπαίνει άπλετο το φως. Στα ξύλινα τραπέζια χρωµατιστά σερβίτσια, στο πάτωµα παχιά χαλιά. Νιώθεις σαν να µπήκες σε σπίτι φιλικό κι αυτή σου η αίσθηση δεν απέχει πολύ από την πραγµατικότητα… Ο σεφ Γιάννης Σαπουντζής άνοιξε το Sapou το 2015 στην Αντίπαρο και το 2017 το έφερε και στην Αθήνα. Στην κουζίνα βρίσκεται ο ίδιος, στη σάλα η γυναίκα του η Φιλιώ να καλωσορίζει τους επισκέπτες µε ένα ζεστό χαµόγελο.

Στο Sapou θα απολαύσεις µία νόστιµη διεθνή κουζίνα που έχει όµως αρκετές ασιατικές πινελιές, γεγονός που κάνει τις γεύσεις ακόµα πιο ενδιαφέρουσες. Αυτό που κάνει τα πιάτα του Γιάννη Σαπουντζή να ξεχωρίζουν είναι η εµµονή του στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών. Στην κουζίνα του δεν επιτρέπονται τα ψάρια ιχθυοτροφείου, ο ίδιος προτιµά ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες τα οποία προµηθεύεται χάρη στη µακρά συνεργασία του µε ντόπιους ψαράδες. Έτσι, θα δοκιµάσεις ένα υπέροχο ταρτάρ κόκκινης γαρίδας από την περιοχή της Πελοποννήσου, ένα δροσερό sashimi καραβίδας µε kosho µανταρίνι και lime που φέρνει τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο σου, αλλά και το χριστόψαρο tartare µαριναρισµένο σε εσπεριδοειδή και soy sauce και σερβιρισµένο σε φύλλο shiso όπου τρώγετε σαν mini tacos.

Οι λάτρεις των κρεατικών θα ανακαλύψουν πολλές διαφορετικές κοπές, µεταξύ αυτών ένα εκλεκτό rib eye Black Angus, αλλά και short ribs µε hoisin bbq sauce. Για να συνοδέψεις το γεύµα σου θα βρεις signature cocktails, αλλά και κρασιά από όλο τον κόσµο µε επιλογές σε φυσικά και βιοδυναµικά κρασιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ