Μετά το παγωμένο γιαούρτι και τα άπειρα σουβλατζίδικα, το νέο trend είναι ελληνικό μέχρι το κόκαλο. Πίτα σπιτική, ξεροψημένη, χειροποίητη, αφιερωμένη σε όσους ξερογλείφονται ενστικτωδώς μόλις σκεφτούν τη σπανακόπιτα της γιαγιάς στο χωριό.
Pie Works
Από δυο νέα κορίτσια, τη Νίκη και την Ελπίδα. Τυρόπιτες, κιμαδόπιτες, πρασόπιτες, αλλά και πιο «πειραγμένες», όπως με πατάτες, μπέικον και αυγό ή μπουργκινιόν. (Αμερικής 16, Κολωνάκι, 211 1847595).
Οι πίτες της Σοφίας
Όταν ακούς «ηπειρώτικες πίτες», σπεύσε. (Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο, 213 0700444)
Zimorino
Τέλειες χωριάτικες πίτες (τυρόπιτα, κοτόπιτα, χορτόπιτα), αλλά και νοστιμότατο πεϊνιρλί ή ακόμα και πιροσκί. Ένα φρέσκο πρωινό για κάθε μέρα. (Λ. Αθηνών 329, Αιγάλεω, 210 5313503).
Ο Θείος Φάνης. Είναι ο πιο στοργικός θείος της Φιλαδέλφειας και από τους πρώτους που μας έμαθαν τι γεύση έχει η σωστή σμυρναίικη πίτα (ο παππούς Φάνης ήρθε από τη Σμύρνη). Εκτός από πίτα και μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα (έλιωσες;), ζεστή μηλόπιτα και κρουασάν σοκολάτας, αλλά και λαχταριστή πίτσα ή σάντουιτς για όλες τις ώρες. (Βρυούλων 2, Νέα Φιλαδέλφεια,2177381969)
Αρχική φωτογραφία: Θείος Φάνης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.