- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Kαφέ, brunch, burger ή pinsa; Η βόλτα στην Ευφράνορος τα έχει όλα
Το δρομάκι του Παγκρατίου που μπορεί να σε κρατήσει από το πρωί ως το βράδυ
Ευφράνορος: Πού θα πας για καφέ, brunch, burger και pinsa
Κάθε σποτ του πολύ ζωντανού αυτού δρόμου στο Παγκράτι είναι μια καλή στάση για κάτι νόστιμο στο χέρι ή στα τραπεζάκια, από το πρωί ως το βράδυ. Ξεκινάς με φρεσκοψημένο καφέ από πρωταθλητές μπαρίστες, προχωράς με brunch και αυγά σε κάθε μορφή και έμπνευση ή σε αφράτο γλυκάκι-και στο ενδιάμεσο ρίχνεις ένα κούρεμα και ψωνίζεις design αντικείμενα για το σπίτι. Έπειτα συνεχίζεις με δροσιστική μπίρα ή Spritz και για κλείσιμο βρίσκεσαι μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: Burger ή Pinsa; Ακολουθεί η αναλυτική λίστα με τα νοστιμότερα στέκια της Ευφράνορος και τα must try πιάτα, που δοκιμάσαμε και σας τα προτείνουμε.
Για καφέ στο Rabbit Punch
Με neon φώτα και ροζ - πράσινες αποχρώσεις στον χώρο, το Rabbit Punch είναι από τα πιο pop μέρη για καφέ στο Παγκράτι. Οι ομάδα του αποτελείται από πρωταθλητές baristi γι’ αυτό και φροντίζουν ο καφές που σερβίρεται στο φλιτζάνι να είναι φρέσκος, με την καλύτερη δυνατή γεύση από επιλεγμένες ποικιλίες καφέ, που καβουρδίζονται από τους ίδιους και προσφέρονται και συσκευασμένες για να τις πάρει κανείς και στο σπίτι. Έχει και κουζίνα, φτιαγμένη στα πρότυπα μιας καντίνας, με nachos, hot dogs, κλασικές πίτσες και pancakes με πλούσια toppings!
Ευφράνορος 40, 2107567840
The Blind Spot, το καφέ-μπαρμπέρικο του Παγκρατίου
Εδώ μπορείς να κλείσεις ραντεβού για κούρεμα στο μπαρμπέρικο που βρίσκεται στο πατάρι του χώρου πίνοντας παράλληλα τον καφέ σου. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από το The Blind Dandies, ένα new age μπαρμπέρικο στο Χαλάνδρι, που τρία χρόνια μετά τη λειτουργία του, η ομάδα που βρίσκεται πίσω του αποφάσισε να ανοίξει ακριβώς απέναντι έναν χώρο που θα προσφέρει καφέ και brunch. Στην πορεία άνοιξε το αδερφάκι του στο Παγκράτι, που βολεύει εξίσου και για light lunch με επιλογές ανάμεσα σε βάφλα με κοτόπουλο πανέ, bagel με μαριναρισμένο φρέσκο σολομό, sando αλλά και γλυκά με highlights την πουτίγκα με πραλίνα φιστικιού ή τα cinnamon roll με κρέμα μπανάνας.
Ευφράνορος 22, 213-04.62.411
Plegma, coffee shop και design παράδεισος μαζί
Όλο και περισσότερα, μικρότερα ή μεγαλύτερα concept stores ξεφυτρώνουν στο κέντρο της πόλης αλλά και σε μικρές γειτονιές, όλα τους παντρεύουν γλυκά την τέχνη με το clothing, τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, το performance και το healthy living. Ανάμεσά τους και το Plegma Coffee ‘n Living που είναι αφιερωμένο τόσο στους coffee lovers όσο και στους design enthousiasts της περιοχής, καθώς ναι μεν είναι coffee shop όμως περνώντας απ’ έξω στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται για μια έκθεση interior design. Μαζί με τα ροφήματα και τα νόστιμα σνακ, θα βρεις μικρά έργα τέχνης, έπιπλα και διακοσμητικά, αξεσουάρ, γραφική ύλη, είδη σερβιρίσματος, προσωπικής περιποίησης και είδη σπιτιού που δίνουν καλές ιδέες για δώρα. Όλα αυτά ξεφυλλίζοντας ταυτόχρονα βιβλία και περιοδικά για το design ή οδηγούς για πόλεις που θα αγαπήσουν οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Ευφράνορος 10, 30 210 7018219
Τarantino
Ξεκίνησε από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, ήρθε στο Κουκάκι και το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πανικό και στο Παγκράτι. Το μπέργκερ του σωστό και τίμιο σε μέγεθος, μπορεί να το πάρει κανείς στην μίνιμαλ επιλογή του, δηλαδή cheeseburger με τσένταρ και σπιτικές πίκλες αλλά και special με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβοκάντο, bbq σάλτσα και διπλό μπιφτέκι Black Αngus. Το Philly Steak από την άλλη περιλαμβάνει μια αριστοτεχνικά ψημένη μοσχαρίσια ταλιάτα και συνοδεύεται τέλεια με τηγανητές γλυκοπατάτες! Το απολαμβάνεις στο χέρι κάνοντας βόλτα προς την πλατεία του Προφήτη Ηλία ή στους πάγκους στον πεζόδρομο.
Ευφράνορος 8, 21 0751 7532
Οh my Pinsa
Κάτι διαφορετικό, με συνταγή που έρχεται από την αρχαία Ρώμη και αποτελείται από ένα μείγμα από τρία άλευρα, που ωριμάζει για πολλές ώρες, θα δοκιμάσεις στο πάσο του Oh My Pinsa. Στον κατάλογο θα βρεις δεκάδες επιλογές για toppings πάνω σε ένα λεπτό, τραγανό ζυμάρι με κλασικούς αγαπημένους συνδυασμούς όπως πικάντικο πεπερόνι Νάπολης με σάλτσα ντομάτας και mozzarella, ή με πιο ιδιαίτερους π.χ. με λάδι τρούφας, κρεμμύδι και φρέσκα μανιτάρια αλλά και σε γλυκιά εκδοχή, pinsa με πραλίνα φουντουκιού cranberries, αχλάδι και πορτοκάλι ή με γεύση tiramisu με mascarpone και άχνη με καφέ.
Ευφράνορος 21, 21 1411 8184
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.