- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Let's Bubble, για ποτό ή φαγητό στην ταράτσα μέσα σε γυάλινα igloo με θέα Ακρόπολη
Τρία ιγκλού προσγειώθηκαν στο rooftop κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, μέσα στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να πιούν τον καφέ ή τα κοκτέιλ τους και να φάνε με φοβερή θέα
Στο rooftop του ξενοδοχείου Neoma στου Φιλοπάππου τρως και πίνεις μέσα σε γυάλινες φυσαλίδες
Tα έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ που δείχνουν τη ζωή στην Αλάσκα, -μικρά, λευκά, στρογγυλά "παγοσπιτάκια" κι απ' έξω ο Εσκιμώος με το ψάρι στο χέρι. Στις μέρες μας όμως τα ιγκλού τα βλέπουμε σε παραλλαγή στις ταράτσες κοσμοπολίτικων εστιατορίων ή σαν προτάσεις για μια εναλλακτική διανυκτεύρεση σε κάποιους τεξωτικούς προορισμούς. Το τρεντ πρόσφατα έφτασε και στην χώρα μας αφού στην ταράτσα του ξενοδοχείου Neoma στου Φιλοπάππου προσγειώθηκαν τρία από αυτά!
Η αρχική ιδέα ήρθε από τους ίδιους τους πελάτες του ξενοδοχείου, που παρά το κρύο του χειμώνα, επέμεναν να επισκεφθούν το rooftop του με την συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη για να απολαύσουν εκεί τον καφέ ή και το φαγητό τους. Η έμπνευση ήρθε από ένα ταξίδι του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό και έτσι, μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου, εγκατέστησαν εκεί τρία υπέροχα ιγκλού μέσα στα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να πιούν τον καφέ τους, τα κοκτέιλ τους ή και να απολαύσουν ένα δείπνο με το μενού του εστιατορίου που διαθέτει το ξενοδοχείο.
Το εγχείρημα τους το ονόμασαν "Let's bubble" και τα ιγκλού τους είναι κατασκευασμένα από διάφανο υλικό που επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα, ενώ κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα. Η θερμοκρασία του ρυθμίζεται από τους καλεσμένους, οι οποίοι γευματίζουν και δειπνούν με απόλυτη ιδιωτικότητα και με οποιεσδήποτε εξωτερικές καιρικές συνθήκες -ελπίζουμε να είναι ανθεκτικά και στα πολλά μποφόρ....
«Αρχικά είχαμε αποφασίσει η ταράτσα μας να είναι ανοιχτή και να δέχεται τους επισκέπτες μας μόνο τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως τόσο οι επιθυμίες των πελατών μας όσο και η δική μας διάθεση να προσφέρουμε πάντα κάτι όμορφο και διαφορετικό μας πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για μία κατασκευή που να μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες τη θέα μας χωρίς καμία έκπτωση, και παράλληλα να συμβαδίζει με τον περιβάλλοντα χώρο και την αισθητική του κτηρίου αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία μας. Εύκολες λύσεις δεν υπήρχαν. Βρήκαμε όμως την ιδανική και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι με τα τρία ιγκλού μας, τα τρία bubbles μας, όπως τα λέμε μεταξύ μας» μας λένε οι άνθρωποι του ξενοδοχείου.
Το rooftop του ξενοδοχείου υποδέχεται ενοίκους αλλά και εξωτερικούς επισκέπτες και το εστιατόριο είναι ανοιχτό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο με ενδιαφέρουσες επιλογές σε κοκτέιλ και κρασιά. Ωραία ιδέα για μια ανοιξιάτικη μέρα, ένα σούρουπο με τα χρώματα του δειλινού, ένα βράδυ με τη βροχή να κάνει τα δικά της εφέ, για ένα ζευγάρι που θέλει την απόλυτη ρομάντζα ή και για μια παρέα που θέλει να διασκεδάσει "αλλιώς".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.