13 νόστιμες στάσεις για τις βόλτες σου πρωί και βράδυ

Μπαϊρακτάρης Eatery, όταν η παράδοση συναντά τις νέες γεύσεις

Τα χοιρινά spare ribs με barbeque σος με ρόδι είναι το πιάτο που θέλεις να φας ξανά και ξανά

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tale_of_us_14.05.202226.jpg
tale_of_us_14.05.202224.jpg
tale_of_us_14.05.202211.jpg
tale_of_us_14.05.20221.jpg
tale_of_us_14.05.20224_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το καινούργιο hot street food spot λέγεται Μπαϊρακτάρης Eatery, προσφέρει μεσογειακές και ανατολίτικες γεύσεις μέσα από μια μοντέρνα, σύγχρονη ματιά.

Η Αιόλου είναι ένας από τους πεζόδρομους της Αθήνας που μπορείς να συναντήσεις κυριολεκτικά τα πάντα. Φτάνοντας στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στον αριθμό 29, θα βρεις τη νέα υπερνόστιμη σελίδα στη λαμπρή ζωή του ιστορικού και κοσμαγάπητου Μπαϊρακτάρη. Το καινούργιο hot street food spot του κέντρου λέγεται Μπαϊρακτάρης Eatery, προσφέρει μεσογειακές και ανατολίτικες γεύσεις μέσα από μια μοντέρνα, σύγχρονη ματιά, έχει ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό και οι μυρωδιές και μόνο περνώντας απ’ έξω σε κάνουν να θες δοκιμάσεις τα πάντα! 

Γνωρίζεις για το λατρεμένο κεμπάπ του Μπαϊρακτάρη, όμως τώρα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις και γεύσεις που ποτέ δεν περίμενες ότι θα γνωρίσεις σε ένα ελληνικό street food. Τα χοιρινά spare ribs με barbeque σος με ρόδι είναι το πιάτο που θέλεις να φας ξανά και ξανά. Τα ribs έχουν 100% χειροποίητη «περιποίηση» από την ώρα που μπαίνουν τα μπαχαρικά μέχρι το ψήσιμο στα κάρβουνα και δίνουν ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψεις.  
Όταν βρέθηκα στο Μπαϊρακτάρης Eatery είχε μόλις προστεθεί στον ανανεωμένο κατάλογο το χωριάτικο λουκάνικο με πράσο. Το δοκίμασα με ψητή ντομάτα και δροσιστική σαλάτα  με ρόκα, λάχανο, καρότο και σος αγιολί, με συνολική γεύση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Το ίδιο συνέβη και με το τραγανό και ταυτόχρονα πολύ ζουμερό χοιρινό φιλέτο που συνοδεύεται από spicy αγιόλι σος με χαρίσα και είναι ικανό να σε πάει σε ταξίδια εξωτικά.

Αν πας με παρέα αξίζει να δοκιμάσετε το Mixed Grill. Η παραδοσιακή ποικιλία είναι πολλά περισσότερα από αυτό που ίσως περιμένεις. Πώς να περιγράψεις μια πιατέλα με BBQ Ribs, το αγαπημένο κεμπάπ του Μπαϊρακτάρη με ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, κοτόπουλο σισλίκ σε μαρινάδα γιαουρτιού με μπαχαρικά, χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και υπέροχες φτερούγες; Ό,τι σκέφτηκες κράτα το για σένα, γιατί το εντυπωσιακό στην όψη και στη γεύση Mixed Grill στο Μπαιρακτάρης Eatery σερβίρεται με όλα αυτά καθώς επίσης και με φρέσκες πατάτες τηγανητές, ζεστές πιτούλες, τζατζίκι και σος χαρίσα. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, συνόδευσέ το με μια παγωμένη, ελληνική μπίρα.

Αλλά και το πρωί να βρεθείς εκεί ψάχνοντας κάτι νόστιμο να σε κρατήσει μέσα στη μέρα, δοκίμασε το νόστιμο και θρεπτικό Breakfast Pita Sandwich με βιολογικό αυγό, χαλούμι και αβοκάντο ή μπέικον, το vegan αβοκάντο toast ή κάποιο από τα αλμυρά ή γλυκά buttermilk pancakes. Το Μπαϊρακτάρης Eatery είναι family friendly, με το kids menu να ξεχωρίζει και να ξετρελαίνει και τους μικρούς του φίλους, οι οποίοι άλλωστε μετά από τόσο παιχνίδι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σίγουρα θα έχουν μεγάλη όρεξη!