13 νόστιμες στάσεις για τις βόλτες σου πρωί και βράδυ

Burger Joint, η Νέα Υόρκη κάνει στάση στην πλατεία Καρύτση

Burger καραμελωμένο και ζουμερό, απίθανα νόστιμο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
burger_joint_4.jpg
burger_joint_1.jpg
burger_joint_5.jpg
burger_joint_2.jpg
burger_joint_3.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Burger Joint στην Πλατεία Καρύτση: Το τέταρτο κατάστημα Burger Joint που φέρνει νεοϋορκέζικο αέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Για να το βρεις, θέλει λίγο να το ψάξεις. Θα περιπλανηθείς στην πλατεία Καρύτση, θα βρεις την είσοδο που σε οδηγεί στη μεγάλη σκάλα με τα graffiti και τα tags που συνθέτουν μια underground αισθητική. Κατεβαίνοντας θα φτάσεις στον υπόγειο χώρο που βρίσκεται το speakeasy εστιατόριο, το τέταρτο κατάστημα Burger Joint που φέρνει νεοϋορκέζικο αέρα στο κέντρο της Αθήνας. Φέρνει όμως και την αγαπημένη συνταγή των smash burgers, με βάση το κλασικό Black Angus 100% δικής τους εισαγωγής. Η τεχνική του smashing είναι ευρέως διαδεδομένη στις ΗΠΑ και επιτυγχάνεται πιέζοντας το burger με δύναμη πάνω στην καυτή επιφάνεια του ψησίματος. Έτσι, έχουμε ένα burger καραμελωμένο και ζουμερό, απίθανα νόστιμο. 

Το μενού είναι αυτό με το οποίο μας έχουν κατακτήσει τα τελευταία 11 χρόνια που έχουν παρουσία στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, πάντα με μερικές φρέσκιες παραλλαγές. Από onion rings σε κουρκούτι μπίρας, λαχταριστά fried chicken fingers, τραγανές μπάλες mac & cheese, μέχρι τηγανητές γλυκοπατάτες και ναπολιτάνικες πίτσες, αυτές οι τελευταίες μάλιστα είναι και η «κρυφή» δύναμη του Burger Joint. Ειδικά η Prosciutto e truffle, που έχει πάστα μαύρης τρούφας, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, fontina, prosciutto, ρόκα και λάδι τρούφας, κάνει πάταγο! Και φυσικά τα κλασικά beef burgers, με άπαιχτους συνδυασμούς, ικανούς να ενθουσιάσουν κάθε γούστο. Δοκιμάσαμε το The Duke και απολαύσαμε τον συνδυασμό με φοντίνα, brie, μπέικον (διπλό!), onion rings και truffle mayo. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει και για τους vegan φίλους του burger, με κεφτεδάκια 100% φυτικής προέλευσης από όσπρια και δημητριακά υψηλής πρωτεϊνικής  αξίας, που αποτελούν παγκόσμια καινοτομία για απόλαυση χωρίς ενοχές. Και αν δεν βρεθείτε στον underground χώρο της Καρύτση, το Burger Joint έρχεται στην πόρτα σας μέσω efood και wolt.