19 hot στέκια του Παγκρατίου που πρέπει να ξέρεις

Wine Barrique, ένα wine bar με αληθινό πάθος για το ελληνικό κρασί

Στη λίστα κρασιών του θα βρεις περίπου 40 ετικέτες, οι 38 από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wine_barique_1.jpg
wine_barique_2.jpg
wine_barique_3.jpg
wine_barique_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Wine Barrique είναι ένα wine bar που έχει πάει την προσωπική εξυπηρέτηση σε άλλο επίπεδο.

“Barrique” είναι το δρύινο βαρέλι των 225lt μέσα στο οποίο παλαιώνει το κρασί, αλλά και μία ζεστή γωνιά στους πρόποδες του Υμηττού όπου θα εξερευνήσεις τη μαγεία των ελληνικών αμπελώνων. Ιδιοκτήτες της η sommelier Άννα Νινέ και ο σεφ Τάσος Παπαδάκης. Οι δυο τους διαμορφώνουν ένα δυναμικό δίδυμο καθώς ο Τάσος δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, και η Άννα αναλαμβάνει να τα ταιριάξει με το κρασί. 

Στη λίστα κρασιών του, η οποία ανανεώνεται συχνά, θα βρεις περίπου 40 ετικέτες, οι 38 από τις οποίες, σχεδόν όλες δηλαδή, σερβίρονται και σε ποτήρι. Ανάμεσά τους και δυσεύρετες γηγενείς ποικιλίες όπως την πελοποννησιακή Σκλάβα, τον Αυγουστιάτη από τη Ζάκυνθο, το Μούχταρο από τη Βοιωτία ή τη ζακυνθινή ποικιλία του Παύλου. Όπως λένε η Άννα και ο Τάσος «θέλουμε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν τον ελληνικό αμπελώνα μέσα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Αν είναι ήδη λάτρεις του κρασιού να μπορούν να δοκιμάζουν διαφορετικά κρασιά και αν δεν γνωρίζουν κάτι για το κρασί να τους δώσουμε τη δυνατότητα να το μάθουν και να το αγαπήσουν όπως εμείς». Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μιλάμε για ένα wine bar που έχει πάει την προσωπική εξυπηρέτηση σε άλλο επίπεδο. Η Άννα θα έρθει στο τραπέζι σου και θα συζητήσετε για να καταλήξετε μαζί στο ιδανικό κρασί για εσένα. Για να συνοδέψεις το κρασί σου, θα βρεις ωραία τυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και φυσικά τα νόστιμα πιάτα του Τάσου. Βάλε «στα οπωσδήποτε» τη λαδένια Κιμώλου με βουβαλίσια Burrata, ντοματίνια κονφί, σύγκλινο Μάνης, φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι, τα sushi rolls γαρίδας με μαγιονέζα teriyaki, αλλά και την καταπληκτική πατατοσαλάτα καπνιστής πέστροφας με sauce passion fruit! 

Extra tip: Το Wine Barrique αναλαμβάνει και μενού on demand, δηλαδή ένα μενού προσαρμοσμένο απόλυτα στο γούστο σου, αρκεί να το ζητήσεις δύο μέρες πριν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ