19 hot στέκια του Παγκρατίου που πρέπει να ξέρεις

B&E Goulandris Café- Restaurant, τέχνη και δημιουργική κουζίνα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ένα αστικό «κουκούλι» απομόνωσης από τη βαβούρα της πόλης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
be-goulandris-cafe-restaurant-1.jpg
be-goulandris-cafe-restaurant-2.jpg
be-goulandris-cafe-restaurant-5.jpg
be-goulandris-cafe-restaurant-4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Ερατοσθένους 13
  • 2107562895

Το café-εστιατόριο στον χώρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα αγαπά τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, τις φρέσκιες πρώτες ύλες και τα ελληνικά προϊόντα.

Η αισθητική του σύγχρονη και διακριτική, ταιριάζει σ’ ένα αστικό «κουκούλι» απομόνωσης από τη βαβούρα της πόλης αλλά και στο περιβάλλον ενός μουσείου μοντέρνας τέχνης. Το φαγητό του comfort φιλοσοφίας, αγαπά τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, τις φρέσκιες πρώτες ύλες και τα ελληνικά προϊόντα και φέρει τη σφραγίδα του IT restaurant. 

Είτε περάσουμε για μια επίσκεψη από τη διάσημη συλλογή και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου είτε αναζητούμε ένα σημείο συνάντησης με στιλ και ψαγμένες γεύσεις, το café-εστιατόριο στον χώρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα φιγουράρει πάντα ψηλά στις προτιμήσεις μας. Βρίσκεται, άλλωστε, στην καρδιά της αγαπημένης μας αθηναϊκής γειτονιάς και σε σημείο, στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος, που εξυπηρετεί τα ραντεβού μας στο κέντρο. 

Ζεστό και με διακριτικό design, το B&E Goulandris Café-Restaurant αναπτύσσεται μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Μας αρέσει η ηρεμία που αποπνέει το σκουρόχρωμο ξύλο και οι λιτές γραμμές στην επίπλωση στο εσωτερικό του. Όταν, όμως, η λιακάδα χαμογελά στην πόλη, πιάνουμε καναπέ στο αίθριο, πλάι στις πρασιές και κάτω από τα αρτίστικα στέγαστρα. 

Το μενού πλούσιο και ευφάνταστο διαθέτει προτάσεις για όλους (μεγάλους και μικρούς) και για κάθε διάθεση. Το πρωί ποντάρουμε σε κάτι δυναμωτικό, επιλέγοντας το προζυμένιο toast κολοκύθας με αυγό μάτι, μπέικον γαλοπούλας και μασκαρπόνε. Το μεσημέρι η οσπριοσαλάτα με γαρίδες είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, όπως και η burrata με κολοκύθα, αχλάδι και φουντούκι. Κι αν φθάσουμε με γλυκιά διάθεση; Δεν λέμε ποτέ όχι σ’ ένα λαχταριστό τιραμισού με dacquoise σοκολάτας ή έναν «πειραγμένο» μπακλαβά.

  • Ερατοσθένους 13
  • 2107562895

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ