19 hot στέκια του Παγκρατίου που πρέπει να ξέρεις

Maraboo, το Παγκράτι είναι περήφανο για το φυσικό παγωτό του

Μπορεί το Maraboo να είναι μια σταλιά, το παγωτό του όμως είναι τεράστιο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maraboo_3.jpg
maraboo_2.jpg
maraboo_4.jpg
maraboo_1_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλο το Παγκράτι (κι όχι μόνο) συναντιέται στο Maraboo για αγνό παγωτό, χωρίς συντηρητικά, κακά λιπαρά ή γαλακτοματοποιητές.

Μπορεί το Maraboo να είναι μια σταλιά, το παγωτό του όμως είναι τεράστιο. Δεν είναι τυχαίο που η φήμη αυτής της μικρής παγκρατιώτικης γωνιάς έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα. Ιδιοκτήτριά και ψυχή της η Βίκυ, που έμαθε την τέχνη του παγωτού στη Ρώμη, ύστερα επέστρεψε στην Ελλάδα κι άνοιξε το Maraboo μαζί με τον Ιγκόρ. Από τότε όλο το Παγκράτι (κι όχι μόνο) συναντιέται εδώ για να απολαύσει αγνό παγωτό, χωρίς συντηρητικά, κακά λιπαρά ή γαλακτοματοποιητές, φτιαγμένο μόνο με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο, τα πάντα γίνονται εδώ από την αρχή, ακόμη και οι συνταγές των παγωτών (πράγμα καθόλου εύκολο). Η παραγωγή είναι μικρή και καθημερινή, ενώ τα παγωτά ποτέ δεν προλαβαίνουν να μείνουν και δεύτερη μέρα στη βιτρίνα… Σταθερά υπάρχουν τέσσερις γεύσεις και είναι η μια καλύτερη από την άλλη: σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα με αλάτι, σορμπέ μαύρης σοκολάτας και το ξακουστό ανθόγαλο. Από εκεί και πέρα οι γεύσεις εμπλουτίζονται ανάλογα με την έμπνευση της κάθε ημέρας και τα υλικά της εποχής. Για παράδειγμα, κατά καιρούς μπορεί να πετύχεις από παγωτό μαύρη μπίρα και καρύδα με γιασεμί μέχρι… παγωτό μπουγάτσα! Επίσης θα βρεις αρκετές vegan επιλογές (όπως φιστίκι, κάσιους, αμύγδαλο, σορμπέ φρούτων, φρούτα εποχής αλλά και τροπικά φρούτα όπως μάνγκο, μπανάνα, ανανάς), που σύντομα θα εμπλουτιστούν ακόμα περισσότερο. Και επειδή ένα κυπελλάκι σίγουρα δεν θα σου είναι αρκετό, υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις το εκπληκτικό αυτό παγωτό και για το σπίτι σε συσκευασίες του μισού και ενός κιλού. 

Υ.Γ. Αξίζει να πούμε ότι το Maraboo σέβεται το περιβάλλον, οπότε όλες οι συσκευασίες του είναι οικολογικές, χωρίς ίχνος πλαστικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ