- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Θιακός Άγγελος Κατωπόδης έχει στο DNA του το σύνδρομο του Οδυσσέα, δηλαδή τάση για περιπέτεια, ανακάλυψη, καινούργιες ιδέες. Εφόδια που τον προίκισε η φύση και εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα για να ταξιδέψει στην περιπέτεια της ζωής. Πήγε μετανάστης στην Αμερική μεταφέροντας εκεί τα κεφάλαιά του, οικογενειακοί λόγοι, όμως, τον έφεραν πάλι πίσω στην Ελλάδα. Κι αφού οι δουλειές καλά κρατούν και η νοσταλγία γύρισε τούμπα, αποφάσισε εδώ κι ένα χρόνο να ξετυλίξει στην Αθήνα το κουβάρι «νεοϋρκέζικη γεύση» στο street food. Ένα μικρό πόστο για αρχή στο Ν. Ψυχικό, σχεδόν σπιρτόκουτο, με τη «νεοϋορκίλα» στη διακόσμηση, ήταν ό,τι έπρεπε για delivery και take away. Μετά προστέθηκε και το dine in στη μικρή πρασιά, που έκλεισε και έγινε σέρα. Χαριτωμένο, funky, απλό, με μια νοστιμιά: τις σιδερένιες αγελάδες που βόσκουν στο μικρό παρτέρι της σέρας.
To μεγάλο come back των burgers ακόμη και στη Ν. Υόρκη τον οδηγεί στην αναζήτηση και παρασκευή του τέλειου burger. Γι’ αυτό το λόγο στο Bluefield Βurger ό,τι τρως είναι αποτέλεσμα ψαξίματος του τέλειου υλικού, της σωστής δόσης, του ιδανικού ψησίματος. Το μπιφτέκι με αφράτο μοσχαρίσιο κιμά από sirloin και στήθος ψήνεται καταπληκτικά κρατώντας τους χυμούς και τη γεύση του. Τα ψωμάκια στα οποία το σερβίρουν είναι εξαιρετικά, όπως τα brioche για τα μίνι burgers και το English muffin – ολικής άλεσης που φτιάχνουν μόνοι τους. Οι σάλτσες τους, σπιτικές και μερακλίδικες, κάνουν τις γεύσεις να απογειώνονται. Η Jack Daniel’s βελούδινη και καραμελωμένη, η Bluefield με βάση το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και με touch από ginger και άλλα μυστικά υλικά, η Blue Cheese ραφινάτη και πικάντικη, η Chili Sauce εκρηκτική και τέλος η ντοματοκρεμμυδάτη (για το γνήσιο αμερικάνικο hot dog) με καρυκεύματα που θα σε «στείλουν».
Στον κατάλογο θα βρεις εκτός των classic burgers και των special hot dogs, burgers για χορτοφάγους, σάντουιτς με κοτόπουλο, fish and chips, λιχουδιές αμερικάνικες σαν τα καραμελωμένα chicken wings, σαλάτες υπέροχες (λάτρεψα τη strawberry blue salad με πράσινα λαχανικά, καραμελωμένα κάσιους, μαριναρισμένες σε μπαλσάμικο φράουλες και παρμεζάνα) και yuammie side dishes (πατατούλες country style, french fries, onion rings). Φεύγοντας και για να αποχαιρετήσεις την «πτήση» σου για Ν. Υόρκη, θα γευτείς τα βραβευμένα ως τα Νο 1 New York chocolate chip cookies από το CBS TV Channel (1983).
Bluefield Βurger, Αγγελοπούλου 3, Ν. Ψυχικό, 210 6777.739. Ανοιχτά καθημερινά από 12 το μεσημέρι έως 12 τα μεσάνυχτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.