Θεματα

Καθαρά Δευτέρα: Το γιορτινό τραπέζι που μας φέρνει πιο κοντά

Το Νήμα της Αγάπης του Μακεδονικού Χαλβά ενώνει όλη την Ελλάδα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6f4a9826_copy.jpg

Ο Μακεδονικός Χαλβάς γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα ενώνοντας όλη την Ελλάδα με το Νήμα της Αγάπης.

Μελωμένοι γίγαντες και μαλακό καλαμαράκι. Βελούδινη ταραμοσαλάτα και εκείνη η τραγανή λαγάνα που περιμέναμε όλο τον χρόνο για να φάμε και πάλι. Βουτάμε μπουκιές σε γαρίδες σαγανάκι και τσουγκρίζουμε ποτήρια με αρωματικό ούζο. Φυσικά, πρωταγωνιστής όλων είναι ένας και μοναδικός: ο αγαπημένος Μακεδονικός Χαλβάς* στο κέντρο του τραπεζιού, που κάνει τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας ακόμη πιο νόστιμη.

ad_kath_deftera_3.jpg

Εδώ και περισσότερο από 90 χρόνια, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Καθαράς Δευτέρας, της μόνης Δευτέρας που αγαπάμε! Και στ’ αλήθεια, τώρα, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι Μακεδονικού Χαλβά με Βανίλια, ή με Κακάο ή εκείνον τον (φοβερά νόστιμο!) με Αμύγδαλα; Δεν είναι, όμως, μόνο οι τόσες αγαπημένες γεύσεις αυτής της γιορτής που την κάνουν τόσο ξεχωριστή… Είναι και κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο: το γεγονός ότι μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι, μαζί με τα άτομα που αγαπάμε περισσότερο και δημιουργούμε νέες αναμνήσεις. Αυτές οι μνήμες είναι που μας φέρνουν πιο κοντά, που μας δένουν σφιχτά με ένα αόρατο νήμα, το Νήμα της Αγάπης.

ad_kath_deftera_1.jpg

Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς, θέλοντας να μας θυμίσει αυτό το αόρατο νήμα και όσα έχουν πραγματική σημασία στη ζωή, ενώνει όλη την Ελλάδα και μας προτρέπει να γιορτάσουμε μαζί τη Δευτέρα που μας δένει. Για τον σκοπό αυτό, μέσα από την πλατφόρμα www.tonimatisagapis.gr συμμετέχουμε όλοι και μπαίνουμε σε κλήρωση για να κερδίσουμε απολαυστικά δώρα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με κάθε συμμετοχή βοηθάμε τον Μακεδονικό Χαλβά να στηρίξει μικρά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι το Νήμα της Αγάπης να φτάσει σε 10 μικρά σχολεία και να τους προσφέρει από μία σχολική βιβλιοθήκη. Τα σχολεία είναι:

  • Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου
  • Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
  • Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
  • Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
  • Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα
  • Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα
  • Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
  • Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων
  • Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο

Μπες, λοιπόν, στο www.tonimatisagapis.gr και δήλωσε συμμετοχή, γιατί όλοι μαζί μπορούμε αυτή την Καθαρά Δευτέρα να μοιράσουμε ακόμη περισσότερη αγάπη!

6f4a9809.jpg

Μακεδονικός Χαλβάς είναι το πιο υγιεινό, νηστίσιμο έδεσμα, καθώς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος τρόπος παραγωγής του σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών του, έχει σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, με την οποία μεγαλώσαμε.

Facebook: @macedonianhalva, Instagram: @makedonikoshalvas

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ