- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καθαρά Δευτέρα: Το γιορτινό τραπέζι που μας φέρνει πιο κοντά
Το Νήμα της Αγάπης του Μακεδονικού Χαλβά ενώνει όλη την Ελλάδα
Ο Μακεδονικός Χαλβάς γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα ενώνοντας όλη την Ελλάδα με το Νήμα της Αγάπης.
Μελωμένοι γίγαντες και μαλακό καλαμαράκι. Βελούδινη ταραμοσαλάτα και εκείνη η τραγανή λαγάνα που περιμέναμε όλο τον χρόνο για να φάμε και πάλι. Βουτάμε μπουκιές σε γαρίδες σαγανάκι και τσουγκρίζουμε ποτήρια με αρωματικό ούζο. Φυσικά, πρωταγωνιστής όλων είναι ένας και μοναδικός: ο αγαπημένος Μακεδονικός Χαλβάς* στο κέντρο του τραπεζιού, που κάνει τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας ακόμη πιο νόστιμη.
Εδώ και περισσότερο από 90 χρόνια, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Καθαράς Δευτέρας, της μόνης Δευτέρας που αγαπάμε! Και στ’ αλήθεια, τώρα, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι Μακεδονικού Χαλβά με Βανίλια, ή με Κακάο ή εκείνον τον (φοβερά νόστιμο!) με Αμύγδαλα; Δεν είναι, όμως, μόνο οι τόσες αγαπημένες γεύσεις αυτής της γιορτής που την κάνουν τόσο ξεχωριστή… Είναι και κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο: το γεγονός ότι μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι, μαζί με τα άτομα που αγαπάμε περισσότερο και δημιουργούμε νέες αναμνήσεις. Αυτές οι μνήμες είναι που μας φέρνουν πιο κοντά, που μας δένουν σφιχτά με ένα αόρατο νήμα, το Νήμα της Αγάπης.
Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς, θέλοντας να μας θυμίσει αυτό το αόρατο νήμα και όσα έχουν πραγματική σημασία στη ζωή, ενώνει όλη την Ελλάδα και μας προτρέπει να γιορτάσουμε μαζί τη Δευτέρα που μας δένει. Για τον σκοπό αυτό, μέσα από την πλατφόρμα www.tonimatisagapis.gr συμμετέχουμε όλοι και μπαίνουμε σε κλήρωση για να κερδίσουμε απολαυστικά δώρα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με κάθε συμμετοχή βοηθάμε τον Μακεδονικό Χαλβά να στηρίξει μικρά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι το Νήμα της Αγάπης να φτάσει σε 10 μικρά σχολεία και να τους προσφέρει από μία σχολική βιβλιοθήκη. Τα σχολεία είναι:
- Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας
- Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου
- Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
- Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
- Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
- Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα
- Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα
- Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
- Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων
- Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο
Μπες, λοιπόν, στο www.tonimatisagapis.gr και δήλωσε συμμετοχή, γιατί όλοι μαζί μπορούμε αυτή την Καθαρά Δευτέρα να μοιράσουμε ακόμη περισσότερη αγάπη!
*Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι το πιο υγιεινό, νηστίσιμο έδεσμα, καθώς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος τρόπος παραγωγής του σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών του, έχει σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, με την οποία μεγαλώσαμε.
Facebook: @macedonianhalva, Instagram: @makedonikoshalvas
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.