- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άμα πηγαίνεις (ή έρχεσαι) προς Πόρτο Χέλι - Σπέτσες, είσαι με παρέα μεγάλη και έχετε την όρεξη του Οβελίξ, αξίζει να κάνετε μια στάση στο χωριό Καρατζάς (ταμπέλα πάνω στον δρόμο λίγο μετά το χωριό Τραχειά), και την τιμημένη ταβέρνα του Μπατζάβαλη. Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο στο ντεκόρ, (με μια αυλή όμως με δροσιές, γλάστρες και βασιλικούς), ο Μπατζάβαλης είναι από τους εστιάτορες που κρατούν όλα τα σπουδαία για τα πιάτα που προσφέρει η κουζίνα τους. Το μπιφτέκι της φωτογραφίας είναι τεράστιο τόσο ώστε να πιάνει όλο το πιάτο (αν θυμάμαι καλά μας είπε πως ζυγίζει γύρω στα 600 γραμμάρια)! Και είναι και πεντανόστιμο, με κρέας ΑΑΑ από ζώα δικά του, αφράτο, με μπόλικες ρίγανες και αλατοπίπερα.

Τα πιάτα για γίγαντες με διαολεμένη όρεξη δεν σταματούν εδώ. Η χωριάτικη έρχεται σε πιάτο- σουπιέρα με όλα τα φρέσκα μποστανικά και με φέτα (επίσης δική τους) σε μέγεθος τούβλου (δες φωτό).

Οι πατάτες που τηγανίζονται εκείνη την ώρα σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα (η μια μερίδα...), ο «μεζές» λουκάνικο (πολύ νόστιμος) χορταίνει από μόνος του τέσσερα άτομα. Παίζουν και όλα τα υπόλοιπα μιας τυπικής, καλής χωριάτικης ταβέρνας που έχει καθημερινούς πελάτες τους συγχωριανούς και την γύρω περιοχή και που όλα τα υλικά είναι δικά τους.

Το μεγάλο χιτ όλων, όμως, είναι η περίφημη μπογάνα, αρνί ψητό για ώρες στη γάστρα μέσα στα πικάντικα αλατοπίπερα και μαζί με πατάτες λουκούμι. Ακόμη καλύτερος ο λογαριασμός, φάγαμε και ήπιαμε 10-12 άτομα υπέροχα και του σκασμού με ευρώ 135!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.