Τη Μεγάλη Εβδομάδα ζυμώνουμε τσουρέκια, πλάθουμε πασχαλινά κουλουράκια και βάφουμε κατακόκκινα τα αυγά (το βάψιμο των αυγών γίνεται παραδοσιακά τη Μ. Πέμπτη). Οι βουτυρένιες μυρωδιές γεμίζουν το σπίτι, αλλά μέχρι την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπεται να ακουμπήσεις τίποτα! Η νηστεία, σε αυτή την τελευταία φάση της είναι άκρως αυστηρή… Αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν είναι και νόστιμη!
Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις αγαπημένες μας νηστίσιμες συνταγές για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Σε αυτές πρωταγωνιστούν τα θαλασσινά, φυσικά τα όσπρια, τα λαχανικά, το ρύζι. Οι περισσότερες έχουν και ένα twist, για να δώσουμε εκείνη τη διαφορετική πινελιά ακόμη και στα πιο κλασικά φαγητά. Για παράδειγμα αντικαθιστούμε το κοφτό μακαρονάκι στο πατροπαράδοτο χταπόδι της κατσαρόλας με κριθαράκι (βγαίνει μούρλια!) και προσθέτουμε λίγο αβοκάντο για δροσιά στις βραστές φακές. Εννοείται ότι έχουμε προνοήσει και για τις βραδινές λιγούρες! Πίτσα νηστίσιμη και burger λαχανικών, τραγανά φαλάφελ, αλλά και τσιπς καρότου για να τσιμπολογάμε νηστίσιμα και υγιεινά όποτε μας κάνει κέφι.
Θα σας αφήναμε χωρίς γλυκάκι; Ποτέ! Ακολουθούν συνταγές και για τον πιο απαιτητικό γλυκατζή: Μελένια κουρκουμπίνια, γλυκά ψωμάκια γεμιστά με ταχίνι, μπισκότα με βρώμη και σύκο, μαλακά μουστοκούλουρα και ένα cult γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.
Να έχετε μια νόστιμη Μεγάλη Εβδομάδα…
Καλό Πάσχα!
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Όλα γίνονται καλύτερα όταν κρατάς μια λιχουδιά στο χέρι
Από το Μεξικό έως την Ιαπωνία, η Αθήνα έχει μια χώρα σε κάθε της γωνιά