ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger λαχανικών

Με μπιφτέκι από μανιτάρια, γλυκοπατάτα και κινόα!

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Burger λαχανικών

Αν νηστεύεις, κάπου εδώ θα πρέπει να έχει αρχίσει να σου λείπει ένα ζουμερό burger... Ώρα, λοιπόν, να φτιάξουμε αυτό το φανταστικό νηστίσιμο burger! Είναι τόσο λαχταριστό που αξίζει να το δοκιμάσεις είτε νηστεύεις, είτε όχι. Τη συνταγή μας έδωσε ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης.

Υλικά για 6-8 άτομα:
  • 150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κινόα, βρασμένη
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο παντζάρι, τριμμένο
  • 1 γλυκοπατάτα, τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. αλεύρι, +extra για το πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • Ξύσμα από 2 lime
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την πίκλα καρότο:

  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

  • Ψωμάκια για burger
  • Vegan μαγιονέζα
  • Ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • Easy
  • 45
  • All
  • 336
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη πίκλα καρότο: Προσθέτουμε σε ένα μπολ το καρότο, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα σκεπάζοντας το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  2. Για τα burger: Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη γλυκοπατάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Κατόπιν, προσθέτουμε στο μπολ την κινόα, το παντζάρι, τον κόλιανδρο, το ξύσμα lime, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε εκ νέου. Ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλεύρι και μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  5. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ενώ παράλληλα σχηματίζουμε με το μείγμα των μπιφτεκιών δίσκους διαμέτρου 6-7 εκ. και πάχους 3 εκ. Ψήνουμε 7 λεπτά την κάθε πλευρά των μπιφτεκιών, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
  6. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών μέσα στα ψωμάκια για burgers με την πίκλα καρότο, vegan μαγιονέζα και ντομάτα.

#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε αλεύρι για να είναι πιο σφιχτό το μείγμα του veggie μπιφτεκιού.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ