- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ξέρεις να φτιάχνεις κουρκουμπίνια;
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά
Τα κουρκουμπίνια είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, και κατάλληλα να σερβιριστούν στο νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής, καθώς δεν περιέχουν καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη συνταγή τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το στικ κανέλας, τη μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά. Αμέσως μετά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Για τα κουρκουμπίνια:
- Απλώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την επιφάνεια του με ηλιέλαιο.
- Κατόπιν, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
- Στη συνέχεια, διπλώνουμε στη μέση τα δύο φύλλα και πασπαλίζουμε πάλι με ηλιέλαιο.Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό προσέχοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα μέχρι να κάνουμε 6 ρολά.
- Έπετα, τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να δέσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
- Ύστερα, κόβουμε τα ρολά σε κάθετα κομμάτια 5εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε σε δόσεις τα κουρκουμπίνια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια.
- Μόλις ετοιμαστούν όλα, σερβίρουμε.
#tsoulotip: Σε περίπτωση που δεν θέλουμε η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με 200 γρ. λιωμένο βούτυρο.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του https://www.giorgostsoulis.com/