ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβετσάκι με θαλασσινά

Μια νηστίσιμη συνταγή από τον σεφ του NJV Athens Plaza Νίκο Γιαννόπουλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιουβετσάκι με θαλασσινά
Γιουβετσάκι θαλασσινών από τον Νίκο Γιαννόπουλο σεφ του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza

Όσοι εργάζονται ή ζουν στο κέντρο της πόλης ξέρουν ότι το NJV Athens Plaza είναι μια νόστιμη στάση για κάθε στιγμή της ημέρας. Μέχρι, όμως, να ξαναδώσουμε ραντεβού στο «The Parliament», το κομψό και φιλόξενο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε στο σπίτι αυτό το πενταντόστιμο γιουβετσάκι με θαλασσινά, τη συνταγή του οποίου μας έδωσε ο σεφ του NJV Athens Plaza Νίκος Γιαννόπουλος.

  • 12 γαρίδες
  • 4 καλαμαράκια, κομμένα
  • 1 κιλό μύδια με το όστρακο, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ούζο
  • 100 γρ. κριθαράκι, πεπονάκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν μέχρι να ανοίξουν. Κατόπιν περνάμε τον ζωμό τους από σουρωτήρι και τον κρατάμε στην άκρη.
  3. Σοτάρουμε το δεύτερο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις γαρίδες, τα καλαμαράκια και στο τέλος τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ούζο.
  4. Αφαιρούμε τα θαλασσινά από το σκεύος και προσθέτουμε τον ζωμό των μυδιών, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το κριθαράκι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
  5. Λίγο πριν είναι έτοιμο το κριθαράκι ρίχνουμε τα θαλασσινά μας μέσα στο κριθαράκι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ