- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει στο La Gabinoteca.
Μεσογειακή, παιχνιδιάρικη και κυρίως πεντανόστιμη, η ισπανική κουζίνα αγαπιέται με πάθος σε όλο τον πλανήτη. Κι εμείς στην Αθήνα (αρχές Μαΐου), μόλις αποκτήσαμε το καινούργιο μας ισπανικό εστιατόριο, το La Gabinoteca που μάλιστα είναι αδερφάκι του πολύ διάσημου ομώνυμου στη Μαδρίτη. Ο καινούργιος χώρος είναι στο Κεφαλάρι (εκεί που ήταν παλιά η Αίγλη), έχει θερμό βιομηχανικό ντιζάιν, μεγάλη μπάρα και κοκτέιλ που υπογράφει ο γνωστός Έλληνας bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Οι νοστιμιές πατούν στην παράδοση της ισπανικής κουζίνας αλλά κλείνουν το μάτι και στη μοριακή γαστρονομία και σερβίρονται σε πιατάκια, αλλά και σε βαζάκια, γλαστράκια, παλιά κουτιά, ένα σωρό «ανορθόδοξα» σκεύη της σύγχρονης και μοδάτης art de la table. Ο Nino Redruello (φωτό), μέγας σεφ και γιος της οικογένειας ιδιοκτητών του μαδριλένικου ρεστό, είναι εδώ με την ομάδα του και εξασκούν το ελληνικό τιμ στα μυστικά της βάσκικης κουζίνας με τάπας, τορτίγιες που σερβίρονται σε ποτήρι, τάκος και άλλα πολλά που αναμένονται να προσελκύσουν σύσσωμο το αθηναϊκό γκουρμέ κοινό. Ανοιχτό από το πρωί στις 9 και για καφέ.
Δηληγιάννη 56, Κηφισιά, Κεφαλάρι, 210 8083988
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.