- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα γλυκά έκαναν ήδη την εμφάνισή τους
Τα Χριστούγεννα έφτασαν στα ζαχαροπλαστεία Fresh!
Τα ζαχαροπλαστεία Fresh παραμένουν ανοιχτά κάνοντας τις μέρες μας λίγο πιο γλυκές…
Με τα τρουφάκια του Fresh έχω μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς την πρώτη φορά που τα δοκίμασα, κόντεψα να φάω ένα… ολόκληρο κιλό! Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά έγινα ρεζίλι καθότι το κουτί που ξεπάστρεψα προοριζόταν για όλο το γραφείο. Το ήξερα, αλλά ήταν αδύνατον να αντισταθώ. Ούτε πολύ γλυκά, ούτε πολύ bitter, ολοκληρωτικά τέλεια, τρυφερά, με τη σοκολάτα να πλημμυρίζει –κυριολεκτικά- το στόμα, αυτά ήταν τα ωραιότερα τρουφάκια που έχω φάει πο-τέ! Από τότε, μου επιτρέπω να έρχομαι σε επαφή μαζί τους μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ε, κι αν δεν είναι το lockdown2 ειδική περίπτωση, τότε τι είναι;
Πρώτη μέρα της καραντίνας-round 2, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μπω στο αυτοκίνητο και να προσεγγίσω το πλησιέστερο κατάστημα Fresh. Τράβηξα γραμμή στα τρουφάκια, αγόρασα ακριβώς ένα κιλό κι επέστρεψα πάλι τη Δευτέρα, γιατί τόσο άντεξαν. Τη δεύτερη φορά, όμως, δεν κρατήθηκα κι άρχισα να χαζεύω όλες τις (αξιοθαύμαστες) βιτρίνες. Είδα την κλασική τούρτα από σοκολάτα bitter με ρούμι να μου γνέφει με νόημα και πρέπει να πέρασα γύρω στα 10 λεπτά μπροστά στην τραγανή τάρτα με τη διάσημη κρέμα patisserie του Fresh και τις φρέσκες φράουλες, για την οποία τόσα και τόσα είχα ακούσει.
Και μετά, το μάτι μου πήρε είδηση τα πρώτα εποχιακά γλυκά! Όλα αυτά τα μελομακάρονα (κλασικά, vegan, χωρίς ζάχαρη, με σοκολάτα) ήταν εκείνη τη στιγμή για εμένα το σύμβολο μιας γλυκιάς αισιοδοξίας: τα Χριστούγεννα έρχονται και αυτό σημαίνει ότι όλα θα αρχίσουν να γίνονται λίγο πιο ευχάριστα ξανά… Δίπλα στα μελομακάρονα, τα παραδοσιακά ιταλικά Panettone και οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες από βέλγικη σοκολάτα ενίσχυσαν κι άλλο το γλυκό συναίσθημα μέσα μου. Τόσο, που γύρισα σπίτι και στόλισα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. Το προτείνω και σε εσάς. Αυτές τις μικρές χαρές, όπως το στόλισμα του δέντρου ή τα πρώτα μελομακάρονα, φέτος τα έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά…
Κι αν δεν έχετε διάθεση να φτιάξετε μελομακάρονα ή δεν νιώθετε άνετα να πάτε μέχρι ένα κατάστημα Fresh* για να τα αγοράσετε ή κι αν ακόμα έχετε πάει τόσες πολλές φορές που ντρέπεστε να ξαναπάτε (για τον εαυτό μου το γράφω αυτό), τότε να ξέρετε υπάρχει λύση… Πρόσφατα ανακάλυψα ότι το Fresh δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο online shop, που φέρνει όλες τις λιχουδιές ως την πόρτα σου! Γρήγορα, εύκολα, απλά, γιατί είμαστε κι εμείς που όταν ακούμε τη φράση «τρόφιμα πρώτης ανάγκης», το μυαλό μας πάει κατευθείαν γλυκά…
*Τα ζαχαροπλαστεία Fresh διαθέτουν 17 καταστήματα σε όλη την Αττική και λειτουργούν καθημερινά από τις 08.00 έως τις 22.00 και Σαββατοκύριακα από τις 09.00 έως τις 22.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.