- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Καθισμένη από ώρα στην κομψή tarazza της Kuzina, σκέφτομαι ότι αν εγώ νιώθω πραγματικά αποσβολωμένη, τι θα παθαίνει ο ξένος, ο επισκέπτης της Αθήνας που έχει την τύχη να βρεθεί εδώ. Ακόμη και το πιο «χορτάτο» μάτι –ή και το πιο κυνικό– εδώ έχει λόγους να «κολλήσει». Στην Ακρόπολη, που προβάλλει μαγική μέσα στα χρώματα του δειλινού. Στο Θησείο πιο δίπλα, με τα σπίτια, όλα τους παλιά νεοκλασικά, εικόνες μιας άλλης, γεμάτης νοσταλγίας πόλης. Στον Ναό του Ηφαίστου, μπροστά και τόσο κοντά μου που νομίζω ότι θα απλώσω το χέρι και θα τον αγγίξω, όπως προβάλλει μέσα από πυκνή, οργιαστική σχεδόν βλάστηση.
Η Kuzina τα έχει όλα. Συγκλονιστική τοποθεσία –δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη τόσο προνομιούχα βεράντα στο κέντρο της Αθήνας–, υπέροχο relax περιβάλλον και ντεκόρ, νεαρά παιδιά που σε προσέχουν σαν να είσαι μοναδικός τους καλεσμένος. Λίγη ώρα μετά, και σε απαρτία, η παρέα ξεκινάει με ποτά. Λευκό κρασί για τους μισούς, κοκτέιλ που ταιριάζουν ιδανικά και με το μενού οι υπόλοιποι.
Η άλλη, πέρα από τη θέα, δύναμη της Κuzina βασιλεύει στην… κουζίνα. Είναι ο Άρης Τσανακλίδης, ένας σεφ πολυταξιδεμένος, δυναμικός, δημιουργικός με το δικό του, ανεπανάληπτο τρόπο. Φέτος έχει φτιάξει ένα μενού που συνδυάζει ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας με εξωτικά πιάτα και fusion δημιουργίες, εμπνευσμένα από τα ταξίδια και την προϋπηρεσία του σε γνωστά εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη, από τις Παρθένες Νήσους και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Μεξικό, την Ιαπωνία ακόμη και τη Χαβάη. Δοκιμάσαμε από καβουροκεφτέδες με πικάντικη σος aioli, μέχρι ντομάτα γεμιστή με φέτα, πλιγούρι και απάκι, και από άσπρο τόνο (hamachi) ελαφρά ψημένο με άγρια χόρτα μέχρι χταπόδι τουρσί με καρπάτσιο από φοινόκιο. Μιλάμε για πολύ fusion και έμπνευση του Τσανακλίδη, και μιλάμε επίσης για πολλή… όρεξη δική μας. Συνεχίσαμε λοιπόν με ριζότο με κολοκύθα γλυκιά, κατσικίσιο τυρί και σαφράν, σολομό με λαχανικά, αχνιστό ρύζι και σος από φύκι, μοσχαρίσια μπριζόλα με πατάτες baby και σος από μανιτάρια. Στα… sos είναι και το εξαιρετικό γιουβέτσι με αστακό, πιάτο που ο Άρης επαναλαμβάνει κάθε χρονιά λόγω επιτυχίας. Κλείσαμε τη βραδιά με γλυκά –μους από λευκή σοκολάτα και φράουλες, γκοφρέτα με σοκολάτα, κροκάν και καραμέλα, κρέμα λεμονιού σε μπισκότο αμυγδάλου με μαρέγκες και βατόμουρα– αλλά και με καινούργια κοκτέιλ για όλη την παρέα. Αργά το βράδυ πήραμε το δρόμο της επιστροφής, κάτω στα τραπέζια της Kuzina, στον πεζόδρομο της Αδριανού, η περαντζάδα ήταν ακόμη στα φόρτε της, η ατμόσφαιρα είχε κάτι από νησί κι εμείς τουρίστες στην πόλη μας...
ΚUZINA: Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, ανοιχτά καθημερινά 12.30-00.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.