- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο άνοιξε στα Εξάρχεια
Το Cats & Monsters και το θεϊκό παγωτό του
Το Cats & Monsters είναι το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο και μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια
Αύγουστος, κατακαούρι, στη Σόλωνος δεν κυκλοφορεί ψυχή. Λίγο πιο κει, όμως, στη μικροσκοπική οδό Πατούσα υπάρχει έντονη κινητικότητα. Μοιάζει σαν οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι της Αθήνας να έχουν μαζευτεί κάτω από αυτή τη βεραμάν ταμπέλα που με μαύρα γράμματα ανακοινώνει την παρουσία της: «Cats & monsters». Το πρώτο παγωτατζίδικο της Αθήνας αποκλειστικά με vegan γεύσεις άνοιξε παραμονές δεκαπενταύγουστου σε μια άδεια πόλη, κι όμως παρόλα αυτά κατάφερε να είναι γεμάτο.
Ο Franz και η Claudia είναι ένα ζευγάρι βερολινέζων. Εκείνος φωτογράφος, εκείνη αρχιτέκτων, αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα και να μείνουν στη χώρα που λατρεύουν. «Στη Γερμανία», μου λέει ο Franz, «δουλεύεις όλο τον χρόνο για να πας δύο εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι στις χώρες του ήλιου: στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα». Η Claudia με τα φωτεινά μπλε μάτια συμπληρώνει: «Οι περισσότεροι περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν για να έρθουν να ζήσουν σε μία από αυτές τις χώρες. Εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο!».
Οι δυο τους, εκτός από έναν τεράστιο ενθουσιασμό για την Ελλάδα -περνούσαν σχεδόν κάθε καλοκαίρι τους εδώ-, τρέφουν επίσης μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και τις… γάτες. Όντας vegan τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήθελε και πολλή σκέψη για να οραματιστούν το μέλλον τους στην Αθήνα. Κι έτσι, γεννήθηκε, το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο της πόλης. “Cats & monsters” γιατί «μας αρέσουν οι γάτες, αλλά μας αρέσουν και τα τέρατα!» λέει η Claudia γελώντας.
Το παγωτό τους το φτιάχνουν με γάλα σόγιας, γάλα βρώμης, γάλα ρυζιού ή γάλα αμυγδάλου. Η μικρή ταμπέλα, καρφιτσωμένη πάνω σε κάθε γεύση σε πληροφορεί από τι γάλα είναι φτιαγμένη, καθώς επίσης κι αν περιέχει γλουτένη. Θα βρεις καθημερινά γύρω στις 20 γεύσεις, οι οποίες εναλλάσσονται συχνά ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Διάλεξα μια μπάλα με γεύση αχλάδι και φέτα (!) κι άλλη μία με cheesecake λεμόνι. Πώς ήταν; Χωρίς υπερβολή, από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φάει. Κι ας μην είμαι vegan. Επίσης το βρήκα αρκετά οικονομικό για χειροποίητο παγωτό (πλήρωσα και για τις δύο μπάλες €3,50). Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση: 1. η υπέροχα κρεμώδης υφή, που θυμίζει περισσότερο το ιταλικό gelato, παρά το παγωτό που έχουμε συνηθίσει να τρώμε εδώ. 2. Το γεγονός ότι η φέτα –όπως και το καταπληκτικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια που δοκίμασα στη συνέχεια- έχει ακριβώς τη γεύση της φέτας, παρόλο που –προφανώς- δεν περιέχει ίχνος τυριού. Αλλά οι πειραματισμοί είναι μεγάλο κεφάλαιο στο Cats & Monster. Αρκεί να πω ότι ο Franz φτιάχνει το μέλι με… χυμούς λουλουδιών!
Άλλες γεύσεις που αξίζουν την προσοχή σου; Το φουντούκι- ρούμι, το τιραμισού, η κανέλλα, και η φοβερή μηλόπιτα! Η Claudia δυσκολεύεται να διαλέξει μία μόνο γεύση, στο τέλος όμως μου προτείνει τη γεύση snickers, γιατί «οι vegan δεν μπορούν να φάνε τη συγκεκριμένη σοκολάτα και ενθουσιάζονται όταν τη βρίσκουν σε εμάς». Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αξίζει να περάσεις μία βόλτα από την οδό Πατούσα: το θεϊκό παγωτό αξίζει σε όλους.
Πατούσα 4, Εξάρχεια, ανοιχτά Τρίτη- Κυριακή: 13.00-19.00, Fb: @catsandmonsters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.