- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Καινούργιο Bon Bon Fait Maison στο Σύνταγμα
Ο Κρίτων Πουλής ήρθε με όλα τα γλυκά του στο κέντρο της πόλης
Ο Κρίτων Πουλής ανοίγει καινούργιο Bon Bon Fait Maison στην οδό Πετράκη, στο Σύνταγμα
Οι καιροί αλλάζουν και στο σημείο που βρισκόταν το παλαιοπωλείο της οδού Πετράκη, του Τάσου Πολάτογλου*, μεσοτοιχία με το wine bar Heteroclito, ανοίγει ice cream parlor “Bon Bon Fait Maison”, του Κρίτωνα Πουλή που όλες οι νεράιδες μου λένε ότι κάνει εξαιρετικά παγωτά και γλυκά -γαλλικής εκδοχής που είναι πιο ανάλαφρα από τα ιταλικά!
Μέχρι τώρα, θα έπρεπε κανείς να πάει στα όρη και στα άγρια βουνά για να τα δοκιμάσει. Κύθηρα στην αρχή, μετά Μύκονος και μετά στον Πειραιά όπου τα τελευταία χρόνια άνοιξε και ένα καινούργιο concept, laboratorio και atelier έρευνας και παραγωγής γλυκών. Με αυτά και με αυτά, τα γλυκά του εξακολουθούν να παραμένουν δυσπρόσιτα στο ευρύ κοινό.
Στα μεν δύο πρώτα – ιδιαίτερα στη Μύκονο θα έπρεπε να μαζεύεις λεφτά από τον χειμώνα για να πας να τα δοκιμάσεις, στο δε εργαστήριο του Πειραιώς, πώς να πας, πώς να έρθεις, μας φαινόταν βουνό. Άσε που αν πας, κινδυνεύεις να χαθείς και να σε βρουν μετά από μήνες…
Κατά πως φαίνεται, ο Κρίτων Πουλής, έχει τρομερό ταλέντο. Εκτός πολλών άλλων τίτλων που δεν σας τους αναφέρω για να μην σας κουράσω, είναι μαθητής του μεγάλου μαιτρ της γαλλικής ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé, που είναι και ο αγαπημένος μου ζαχαροπλάστης! Τους σκοτεινούς μήνες του lock down, με έβγαλε από βαθιά depression κρατώντας μου συντροφιά με τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής που παρακολουθούσα ανελλιπώς και που ανέβαζε στην σελίδα του στο instagram!
Το χρυσό παιδί της ζαχαροπλαστικής λοιπόν, με τα παγωτά, τα γλυκά (το καλύτερο Cannelés de Bordeaux της πόλης), τις κρέπες και τις γαλέτες του (με αλεύρι φαγόπυρου όπως στη μακρινή Βρετάνη και ουχί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις), ανεβαίνει πανηγυρικά στο κέντρο της πόλης και οι κάτοικοι του, ενωμένοι σε μια γροθιά, περιμένουμε με αγωνία τα θυρανοίξια…
(*Ο κύριος Τάσος δεν άντεξε την αύξηση του ενοικίου και αναγκάστηκε να κλείσει το παλαιοπωλείο του, αλλά περνάει καθημερινά από την περιοχή για να ταΐσει τα αδέσποτα γατιά, που είχε υιοθετήσει..)
Vive la France λοιπόν ημέρα που είναι!
Bon Bon Fait Maison Πετράκη 30, 10563 Αθήνα, Μητρόπολις, www.bonbonfaitmaison.gr
Ανοίγει οσονούπω…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.