- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Oggi μόλις άνοιξε στη Βουλής με αυθεντικό, χειροποίητο gelato
Εδώ και λίγες μέρες η οδός Βουλής έχει μια καινούργια ολόδροση γωνιά. Είναι το Oggi, η νέα αυθετική gelateria της πόλης που προσφέρει παγωτό στην τέλεια υφή: βελούδινο, κρεμώδες, αυθεντικό gelato. Πίσω από τον πάγκο τρία χαμογελαστά παιδιά: ο Χριστόφορος, ο Νίκος και η Αιμιλία. Φτιάχνουν το παγωτό, εξυπηρετούν τον κόσμο, πρόθυμοι, αεικίνητοι, σίγουροι ότι το δικό τους παγωτό είναι από τα καλύτερα της Αθήνας. Και ίσως δεν έχουν άδικο.
Η ιστορία αυτή, όμως, ξεκινάει πολύ πριν από το σήμερα. Ξεκινάει όταν η μητέρα των τριών παιδιών, η Αθηνά Ντούρα αποφασίζει να εντάξει το παγωτό ως προϊόν στον οικογενειακό φούρνο που διατηρεί. Ταξιδεύει, λοιπόν, στην Ιταλία, επισκέπτεται εκθέσεις, παρακολουθεί σεμινάρια για την τέχνη του παγωτού, δεν αργεί να μεταδόσει τον ενθουσιασμό της και στα τρία της παιδιά. Αφού με τη σειρά τους παίρνουν το πτυχίο τους από το περίφημο Carpigiani Gelato University (ναι, πρόκειται όντως για πανεπιστήμιο… παγωτού) η ιδέα να αποκτήσει η οικογένεια τη δική της gelateria είναι μονόδρομος. «Την πρώτη φορά που γυρίσαμε στην Ελλάδα από τις εκθέσεις παγωτού στην Ιταλία», λέει η Αθηνά «δεν μπορούσαμε να φάμε πουθενά παγωτό στην Αθήνα για 2 χρόνια». Τέτοια διαφορά έχει το gelato από το παγωτό που εμείς ξέρουμε.
Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά όταν η Αθηνά, τυχαία, γνωρίζει τον Carmelo Chiaramida, ιδιοκτήτη της gelateria Oggi με καταστήματα στην Ιταλία, στη Χιλή, στη Βαρκελώνη. Ο Carmelo είναι όπως όλοι οι Ιταλοί: μιλάει γρήγορα, χρησιμοποιεί τα χέρια του για να τονώσει την ομιλία του, λατρεύει το παγωτό και μου αφηγείται την ιστορία του πολύ παραστατικά. Γεννήθηκε στη μικρή πόλη Udine του ιταλικού Βορρά, στα 18 του άρχισε να δουλεύει σε ένα παγωτατζίδικο. Εκεί έμαθε την τέχνη, αργότερα συνεργάστηκε με μια γνωστή εταιρεία βιομηχανικού παγωτού, έκανε πολλά σεμινάρια, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να δει πώς φτιάχνεται το παγωτό, έμαθε τα πάντα για αυτό, ώσπου ήρθε η ώρα να δημιουργήσει τη δική του gelateria με artisanal gelato. Και μια παραμονή Χριστουγέννων άκουσε την εξής ερώτηση: «Είσαι έτοιμος να φτιάξεις παγωτό για τον Πάπα;». Ναι, ο Carmelo είναι ο μοναδικός που έχει το δικαίωμα να φτιάχνει παγωτό για το Βατικανό. Και χάρη στην Αθηνά, μπορούμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τις συνταγές του.
Στο Oggi σε περιμένουν 20 γεύσεις παγωτού, που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ από τις καλύτερες πρώτες ύλες: γάλα από τη φάρμα Κουκάκη, φιστίκι από τη Σικελία, φουντούκι από το Πιεμόντε, σοκολάτα από τη Modica, γνωστή και ως «η πόλη της σοκολάτας». Η γεύση “cookies” φτιάχνεται με μπισκότα δικής τους παραγωγής, ενώ τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής. Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν; Το φοβερό μασκαρπόνε, το ωραιότερο παγωτό φιστίκι που έχω φάει μέχρι τώρα, η κρέμα all’ uovo, η βελούδινη gianduia, και φυσικά η terza nota cacao (σοκολάτα με ρούμι) που είναι και η αγαπημένη γεύση του Πάπα (έχει γούστο).
Υ.Γ Μην αφήσεις απ’ έξω το Brioche Gelato, όπου ένα πελώριο, αφράτο brioche γεμίζεται με τη γεύση της επιλογής σου!
Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 08.00-00.00, Παρασκευή και Σάββατο: 08.00-02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.