Θεματα

Χώρος ταπεινός, κρασιά εξαιρετικά

Η οινοποιία του Συρίγου τώρα στην Ηλιούπολη και στου Ζωγράφου

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63689-128076.jpg

Πριν χρόνια είχα ανακαλύψει μια τοπική οινοποιία στη Βάρη, όπου κάποιος άγνωστός μου νεαρός, ο Φάνης Συρίγος, έφτιαχνε τα ωραία του κρασιά και τα πούλαγε σε ταβέρνες, κάβες και ιδιώτες. Είχα γράψει τότε γι’ αυτό. Τρέχα γύρευε, θα μου πεις, πού να τρέχω Βάρη; Τώρα ο ίδιος «δράστης» ξαναχτύπησε. Εδώ και λίγο καιρό στην Ηλιούπολη, εδώ κι ένα μήνα Ζωγράφου.

Πήγα κι είδα το δεύτερο μαγαζί (φωτογραφία). Μικρός, ταπεινός και καλόγουστος χώρος, διόλου δήθεν, πολύ καλή περίπτωση. Μεγάλη ποικιλία (πάνω από δέκα είδη), καλή ποιότητα (όσο την καταλαβαίνω σαν απλός πότης, δεν παρασταίνω τον οινογνώστη) και, ιδίως, πολύ χαμηλές τιμές, αφού ο άνθρωπος είναι παραγωγός και πουλάει δίχως μεσάζοντες. Από ένα λίτρο μέχρι ασκοί. (Ναι, όπως τότε που σ’ έστελνε ο μπαμπάς σου να πάρεις χύμα κρασί από τη γειτονιά, τριάντα χρόνια πριν.) Μπόνους: τσίπουρο Τυρνάβου και κρητικό ρακί, από φίλους του με τα ίδια συνεπή μυαλά που έχει ο ίδιος – και η Νατάσα του.

Αλέξ. Παναγούλη 1, Ηλιούπολη, 210 8974059 & Μελησάνδρου 1, Ζωγράφου, απέναντι από το Ηρώο, 213 0308554, www.syrigos-wine.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.