Εδώ και καιρό το στάμπαρα στη βιτρίνα του Θυμαριού του Στρέφη χάρη στην υπέροχη συσκευασία του και το πολλά υποσχόμενο όνομά του, «The Shaman Tea». Όταν τελικά υπέκυψα και το αγόρασα συνειδητοποίησα πως πρώτον, ήταν πολύ πιο φτηνό απ’ όσο είχα φανταστεί (στο Θυμάρι του Στρέφη κοστίζει €5,90), δεύτερον (και κυριότερον) ήταν μακράν το πιο ωραίο τσάι που είχα πιει εδώ και καιρό.
Το τσάι του Σαμάνου αποτελείται από ένα μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών (μαύρο τσάι, κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι, τσίλι και τζίντζερ) και ο «σωστός» τρόπος για να το φτιάξεις είναι σε σιγανή φωτιά χρησιμοποιώντας ίση ποσότητα νερού και γάλακτος (μέσα στο κουτί θα βρεις αναλυτικές οδηγίες). Μπορεί να μοιάζει χειμωνιάτικο λόγω των συστατικών του, αλλά στην Ανατολή το τσάι με μπαχαρικά πίνεται όλο το χρόνο. «Θεωρείται πως ένα ζεστό και καυτερό ρόφημα σε ζεσταίνει το χειμώνα και σε δροσίζει το καλοκαίρι», εξηγούν η Έφη και η κόρη της Σοφία, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τη Sparoza, την εταιρία που αναγράφεται πάνω στη μεταλλική συσκευασία του τσαγιού. Φτιάχνοντας μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών εδώ και καιρό, οι δυο τους άρχισαν πριν ένα χρόνο να τα πουλάνε σε μαγαζιά της γειτονιάς τους· σήμερα θα βρεις τα προϊόντα τους σε σχεδόν 30 σημεία πώλησης ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν ένα ειδικό χώρο που θα λειτουργεί ως παρασκευαστήριο για τα μείγματά τους.
Όσο για την τέλεια συσκευασία του τσαγιού του Σαμάνου, η Έφη και η Σοφία ζήτησαν από τη designer Ξένια Σπύρου ένα σχέδιο που «να δείχνει τη γεύση που έχει το τσάι». Η οποία θυμίζει πολύ το ανατολίτικο τσάι Μασάλα αλλά και κάτι από σαλέπι, λόγω κανέλας και γαλακτώδους υφής, ενώ στο τέλος αφήνει μια ιδανικής έντασης καυτεράδα εξαιτίας του πιπεριού και του τσίλι που περιέχει. Κοινώς, αν σ’ αρέσουν αυτές οι γεύσεις θα πιεις αυτό το τσάι και θα εκστασιαστείς, σχεδόν όπως το εννοούσαν οι σαμάνοι.

INFO: Εκτός από το «Θυμάρι του Στρέφη» (Καλλιδρομίου 51Α, Εξάρχεια) δες όλα τα μαγαζιά όπου θα βρεις το Shaman Tea στη σελίδα της Sparoza στο facebook. Θα βρεις τα προϊόντα της Sparoza και στο Meet Market στο Mezzanine (Ερμού 152, Γκάζι), στις 22 & 23/02.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.