H Caterina Ceraudo πήρε το πρώτο της Μισελέν στα 24
Η Ιταλίδα chef επισκέφθηκε πρώτη φορά τη χώρα μας ως καλεσμένη της Ιταλικής Πρεσβείας ενόψει της παγκόσμιας εβδομάδας ιταλικής κουζίνας.
Η Caterina Ceraudo ανακηρύχθηκε το 2017 από την Μισελέν ως η πρώτη Ιταλίδα chef.
Προσούτο μέσα σε χώμα από καφέ και ένα μαγικά καλοψημένο ποντίκι μοσχαριού από την Καλαβρία περιφέρονται στο χώρο. Η μυρωδιά τους χορεύει λίγο στους ρυθμούς της live τζαζ και ύστερα κάθεται αρχοντικά μπροστά από τους επίτιμους καλεσμένους του Πρέσβη Luigi Marras και της συζύγου του. Ο σκοπός της βραδιάς είναι ιερός: «Σήμερα τιμούμε την ιταλική κουζίνα και συγκεκριμένα, την καλαβρέζικη» θα πει ο ίδιος σε σπαστά ελληνικά λίγο πριν προκαλέσει όλους να καθίσουν στα λευκά στρογγυλά τραπέζια του.
Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα ιταλικής κουζίνας, η ιταλική πρεσβεία της Αθήνας διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Καλαβρίας και προσκάλεσε την πλέον κατάλληλη σεφ για να επιμεληθεί τη βραδιά.
Η Caterina Ceraudo στη χώρα της είναι πολύ κοντά στο «κορίτσι θαύμα» αφού στα 30 της χρόνια και όντας μόνιμη κάτοικος της Καλαβρίας -δηλαδή μιας όχι και τόσο famous περιοχής- έχει ήδη κατορθώσει να λάβει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις. Ένα αστέρι Μισελέν (2013) και τον τίτλο της καλύτερης ιταλίδας σεφ (2017) από τον ίδιο θεσμό.
«Μου άρεσε πολύ να τρώω γι αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με την μαγειρική. Αδιαμφισβήτητα είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και μου αρέσει να ξέρω ότι μπορώ να την προσφέρω στον κόσμο και να τον κάνω να νιώθει όμορφα» θα πει η Christina αμέσως μετά την πρώτη μας χειραψία.
Ρατατούι ή αλλιώς «όνειρο στην κουζίνα»
«Ήμουν πολύ μικρή όταν έφτιαξα το πρώτο μου “πιάτο”. Δεν ήταν κάτι τρομερό, αλλά το έκανα με μεγάλη χαρά γιατί ήταν ένα είδος σκανταλιάς. Επειδή ήμουν μικρή δεν με άφηναν να δοκιμάσω καφέ αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου το κολατσιό μου και μέσα σε αυτό να βάλω: ψωμί, ζάχαρη και καφέ».
La chef, η σεφ
Η Caterina έφυγε από την Καλαβρία για να μάθει την τέχνη της μαγειρικής δίπλα στους καλύτερους. Βρέθηκε στην κουζίνα του Niko Romito ο οποίος τότε είχε δύο αστέρια Μισελέν ενώ μαθήτευσε δίπλα σε σεφ που την έκαναν όπως λέει η ίδια θέλησαν να την κρατήσουν δίπλα τους. Η ίδια ωστόσο, είχε άλλα σχέδια για τον εαυτό της. «Μόλις τελείωσα τις σπουδές μου επέστρεψα στην Καλαβρία για να βοηθήσω τον πατέρα μου και την οικογένειά μου. Ήξερα από την αρχή ότι θα επιστρέψω».
Το 2013 έφτιαξε το δικό της εστιατόριο. Την ίδια χρονιά, το «Dattilo» κέρδισε το πρώτο του Μισελέν. Σήμερα, οι New York Times το κατατάσσουν στα κορυφαία του κόσμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.