- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σε μια περίοδο που όλοι –επιχειρηματίες και κοινό– έχουνε μαζευτεί, το Κολωνάκι ανθίσταται και παρουσιάζει δύο καινούργια openings. Στο ένα, το Meat bar, Σκουφά και Ομήρου, πήγα πριν λίγο καιρό, αξιοποιώντας μεσημεροαπογευματινή κοπάνα από το γραφείο. Μικρό, φωτεινό, τύπου «νεο-ψησταριά» και με μεγάλη μπάρα, για να πιεις-φας κάτι στα γρήγορα. Στα συν για τους περισσότερους 30something θαμώνες η μοντερνουά διακόσμηση, εγώ δυσκολεύομαι να συνδυάσω τζατζίκι-σουβλάκι, χωριάτικη καθισμένη σε lime βελούδινο καναπέ. Στα συν και το συμπαθέστατο, γρήγορο, νεαρό προσωπικό, καθώς και η καθαριότητα που ήταν παντού εμφανής. Φάγαμε εξαιρετικά χοιρινά μπριζολάκια που ήρθαν σε κομψή ξύλινη τάβλα πασπαλισμένα με μπόλικο χοντρό αλάτι. Στα μείον η αρκετά δυνατή μουσική και το ρακόμελο – κέρασμα της αρχής· δεν θέλεις γλυκό ποτό πριν πέσεις με τα μούτρα στα σουβλάκια. Μεγάλο και τελικό συν οι τιμές, που είναι σχεδόν σουβλατζίδικου.
Σε μια άλλη κοπάνα, πάντα με το άλλοθι του ρεπορτάζ, πήγα στο καινούργιο Doors μέσα στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού στην Καρνεάδου, στο οποίο άκουσα ότι γίνεται ντόρος πολύς, θεωρείται το νέο hot spot της περιοχής. Προφτάσαμε να τσεκάρουμε το χώρο, πολύ ωραίος και λίγο τύπου «εγγλέζικη pub-λέσχη-club», δυστυχώς είχαν πρόβλημα με την κουζίνα, δεν το γευτήκαμε, θα επανέλθουμε.
Τα νηστικά μας βήματα μας οδήγησαν λίγο παραπάνω στο γνωστό Οικείο. Εστιατόριο που είχα να πάω τουλάχιστον κάνα δυο χρόνια –δεν βρίσκω ποτέ τραπέζι– και στον ιδιοκτήτη του οποίου, μετά και την προχτεσινή επανάληψη, δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Για την ωραία, ζεστή τύπου «ελληνικό μπιστρό» ατμόσφαιρα. Για τα πεντανόστιμα απίστευτης γκάμας πιάτα (πάρε ντοματόπιτα που θα σου μείνει αξέχαστη). Για το ευγενέστατο, πρόθυμο προσωπικό. Για τις εξαιρετικές τιμές (€ 3 άτομα με λίγα και καλά πιάτα συν € 4 ποτήρια κρασί δώσαμε € 40). Τέλος γιατί στα έξω τραπέζια, που πολύς κόσμος κάθεται και το χειμώνα, εκτός από τις σόμπες-μανιτάρια έχουν εφοδιάσει κάθε καρέκλα με μια αφράτη, χουχουλιάρα, πορτοκαλιά εσάρπα. Και πάλι μπράβο!
Μeat Bar, Ομήρου και Σκουφά, Αθήνα, 210 3611.116
Doors, Εμπορικό Κέντρο Λαιμού, Καρνεάδου, Κολωνάκι
Οικείο, Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι, 210 7259.216
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.