- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ζήσε την εβδομάδα γεύσης σαν να ήσουν στο Παρίσι
Το TV5MONDE μας πάει ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γαστρονομία
Το γαλλικό κανάλι TV5MONDE έχει ετοιμάσει μία λαχταριστή Εβδομάδα Γεύσης
Ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει τους καλύτερους γάλλους ζαχαροπλάστες να ετοιμάζουν τα περίφημα γλυκά τους που κατέκτησαν τον κόσμο; Και ποιος λιχούδης δεν θα ήθελε να μάθει τον τρόπο που ένας σπόρος κακάο μετατρέπεται σε μια από τις πιο ασυνήθιστες σοκολάτες της υφηλίου; Και μήπως δεν θα θέλαμε να ξέρουμε περισσότερα για τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής επαρχίας;
Από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 13 Οκτωβρίου το γαλλικό κανάλι TV5MONDE προσφέρει ένα σούπερ γαστρονομικό αφιέρωμα που θέλει να παρακολουθήσει κάθε σωστός foodie του πλανήτη. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο, εντελώς λαχταριστό, περιλαμβάνει κάποιες από τις καλύτερες εκπομπές μαγειρικής του κόσμου, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ από τον χώρο της γαστρονομίας. Στην Ελλάδα μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλες τις εκπομπές μέσα από τη Nova, τους δορυφόρους Hotbird 13D και Astra 1Lo, το Hellas On Line και τον δορυφόρο της ΕΡΤ).
100 χρόνια στο τραπέζι
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 15:00
Εννιά από τους μεγαλύτερους γαστρονόμους του Κεμπέκ ανασυνθέτουν, μέσα από ένα εκλεκτό γεύμα, την εξέλιξη του Κεμπέκ και την μαγειρική του ανεξαρτητοποίηση. Οι γαλλικές λιχουδιές κατακτούν τον κόσμο
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 13:30
Κανελέ, κρεμ μπρουλέ, γκατό μπασκ : τα made in France επιδόρπια διαπρέπουν διεθνώς. Ταξίδι κοντά σε μερικούς πρεσβευτές τους.
#Γαλλική βερσιόν
Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:00
Από μικρός, ο Ιάπωνας Κει Κομπαγιάσι δεν έχει παρά έναν στόχο: να γίνει διάσημος σεφ της γαλλικής κουζίνας. Μας δέχεται σήμερα στο εστιατόριό του στο Παρίσι για να μιλήσουμε για γαστρονομία.
Épicerie Fine – Αυθεντικά γαλλικά προϊόντα
Κάθε Κυριακή στις 14:00
Ο βραβευμένος με αστέρι, σεφ Γκι Μαρτέν παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής επαρχίας και σκιαγραφεί το πορτρέτο όσων βρίσκονται πίσω από αυτά.
Τάση XXI
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:00
Η εκπομπή Τάση XXI περνάει το κατώφλι των μεγαλύτερων παρισινών παλατιών και μας οδηγεί δυτικά για να ανακαλύψουμε την παρασκευή χαβιαριού Ακιταίνης και κρουασάν σοκολάτας.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30
Παρακολουθείστε όλο τον χρόνο τις καλύτερες βελγικές, καναδικές, γαλλικές και ελβετικές εκπομπές μαγειρικής.
Σεφ !
Κάθε Πέμπτη στις 19:40 από τις 17 Οκτωβρίου
Ένας παραβάτης με αναστολή για μια ομάδα πίεσης. Ένας διάσημος σεφ εντάσσει κάθε χρόνο στη μονάδα του έναν νέο παραβάτη που βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Η άφιξη του Ρομέν επηρεάζει την πορεία μίας ομάδας σε αναταραχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.