- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο Amandine’s για bagels με κρέμα καραμελωμένων μπισκότων
Και πολλά άλλα νόστιμα. Αλμυρά και γλυκά.
Το Amandine's Bagels προσφέρει τα πιο νόστιμα γαλλικά bagels της Αθήνας. Τα δοκιμάσαμε όλα, αλμυρά και γλυκά!
Το σνακ του δρόμου έχει μία απεριόριστη γοητεία και αυτό το γνωρίζουμε ήδη. Η απόλαυση του να ικανοποιείς την πείνα σου με ένα υπέροχο δείγμα αθηναϊκού street food είναι ανεκτίμητη και σίγουρα η καλύτερη στιγμή μιας μεγάλης βόλτας. Το κέντρο της πόλης ειδικότερα αποτελεί έναν γευστικό λαβύρινθο, με μικρά μαγαζάκια κάθε λογής να μαγειρεύουν multi culti νοστιμιές και εσένα να μην ξέρεις πού να πρωτοκατευθύνεις την όρεξή σου.
Ένας τέτοιος θησαυρός είναι και το Amandine’s στην οδό Νίκης (την αποκαλούμε και «οδό των foodies»), με παριζιάνικη φινέτσα, ελληνική φιλοξενία και μια κουζίνα γεμάτη από bagels. Bagels και κάθε λογής άλλους χειροποίητους υδατάνθρακες που θα σε κάνουν να αναστενάζεις με ευχαρίστηση.
Επικεφαλής όλων η Amandine, μία γλυκύτατη παρουσία με πανέμορφα μαλλιά, γνήσιο χαμόγελο και την εντύπωση ότι δεν έχει φωτογένεια. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς προέκυψε αυτό το τελευταίο. Τρανή απόδειξη του ότι δεν ισχύει η παρακάτω:
Βρέθηκε στα μέρη μας για πρακτική μετά τις γαλλικές σπουδές της και κατέληξε να πρωταγωνιστεί σε μία ρομαντική κομεντί με πρωταγωνίστρια την ίδια και αντικείμενο του πόθου της την Αθήνα ολόκληρη. Αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα και να προσφέρει στον κόσμο τις μαγειρικές της δημιουργίες, μέσα από ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι με ριγέ τέντα. Που μονίμως μυρίζει φρέσκο ζυμάρι να ψήνεται.
Μαζί με τον φίλο και πιστό της συνεργάτη Michel, η Amandine σερβίρει στρογγυλά ψωμάκια, τροφαντά και χορταστικά, με μία μεγάλη ποικιλία διεστραμμένων γεμίσεων που η ίδια σκαρφίζεται αντί να κοιμάται τα βράδια.
Ξεκινήσαμε με τις αλμυρές επιλογές και το Lisbon, με κόκορα, τυρί compte (σκέψου γραβιέρα αλλά ακόμα πιο νόστιμο), σαλάτα και χειροποίητο πέστο βασιλικού. Συνεχίσαμε προς Monaco μεριά με το Monte Carlo (καπνιστός σολωμός, κρέμα τυριού, αβοκάντο και σάλτσα μέλι-μουστάρδας) και επιστρέψαμε στα πάτρια εδάφη με το Athens bagel (μαύρο σαλάμι, λαχανικά, μελιτζάνα και μπόλικη δόση σος).
Κάθε μήνα θα βρεις και μία διαφορετική εποχιακή επιλογή, μονίμως πεντανόστιμη. Το γνωρίζω πως έχει έρθει το φθινόπωρο αλλά ακόμα σκέφτομαι το bagel Ιουνίου με chutney τζίντζερ, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο κοτόπουλο, ανανά, δυόσμο και φύτρες σόγιας. May we meet again, my friend.
Το ταξίδι μας βέβαια απογειώθηκε όταν ήρθε η ώρα για το γλυκό και η Amandine μας γνώρισε την κρέμα speculoos, ή αλλιώς τον βασικό λόγο να σηκώνομαι από το κρεβάτι κάθε πρωί. Σε περίπτωση που και εσύ δεν γνωρίζεις τι ακριβώς είναι αυτό το αριστούργημα, πρόκειται για ένα πηχτό άλειμμα μπισκότων τζίντζερ με μπαχαρικά. Ναι. Μία κουταλιά και μόνο σε κάνει να νομίζεις πως γεύεσαι καραμελωμένα Χριστούγεννα. Και όλο αυτό συνδυάζεται με μαρμελάδα φρούτων του δάσους να ξεχειλίζει από παντού.
Συμβουλή: συνδύασέ το με σκέτο γαλλικό καφε. Εμπειρία.
Εκτός όμως από την παραπάνω πανδαισία από bagels, στο Amandine’s θα βρεις και άλλες πολλές γλυκές απολαύσεις που διαφέρουν από μέρα σε μέρα. Κλασικά και μυρωδάτα κρουασάν, muffins με σοκολάτα και μπανάνα, ΥΠΕΡΟΧΑ μπισκότα, choux που θα σε κάνουν να τραγουδήσεις, μπάρες με σοκολάτα, αμύγδαλα και μούρα, εκλέρ με λεμόνι και τραγανές τάρτες.
Ακόμα και αν δεν είναι από εκεί ο δρόμος σου, θα βρίσκεις αφορμές να περάσεις όλως τυχαίως και να δοκιμάσεις κάτι νέο και λαχταριστό.
Allons-y στο Amandine’s!
Νίκης 13, Αθήνα
2103239829
Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.