- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Άντονι Μπουρντέν
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Culinary Institute of America και την οικογένεια του σεφ
Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ Άντονι Μπουρντέν θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Lark Mason
Τον Ιούνιο του 2018 όλος ο πλανήτης είχε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του διάσημου σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή Άντονι Μπουρντέν. Οι ταξιδιωτικές εκπομπές «Anthony Bourdain: No Reservations» και «Anthony Bourdain: Parts Unknown» για το CNN, μοναδικές στο είδος τους, έριχναν μία ξεχωριστή ματιά πάνω στις διαφορετικές κουλτούρες και τους ανθρώπους που συναντούσε ο παρουσιαστής ανά τον κόσμο, με το φαγητό σαν μία καλή αφορμή. Πολλοί προσπάθησαν να τον αντιγράψουν, λίγοι τα κατάφεραν.
Το φετινό καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά το χαμό του Άντονι Μπουρντέν,οι γνωστοί σεφ Έρικ Ρίπερτ και Χοσέ Αντρές, σε συνεργασία με το Culinary Institute of America («Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής», αν το μεταφράσουμε ελεύθερα), αποφασίζουν για τη δημιουργία υποτροφιών εις μνήμη του φίλου τους. Ο Άντονι Μπουρντέν αποφοίτησε από το συγκεκριμένο κολλέγιο το 1978.
Με έδρα τη Νέα Υόρκη και διάφορα campuses σε Καλιφόρνια, Τέξας και Σιγκαπούρη, το Culinary Institute of America (CIA) θεωρείται ένα από τα καλύτερα κολλέγια για επίδοξους σεφ, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.
Με αυτή την Άντονι Μπουρντέν υποτροφία (Anthony Bourdain Legacy Scholarship), κάποιοι τυχεροί θα είναι σε θέση να φοιτήσουν στο φημισμένο αμερικάνικο ίδρυμα, με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να έχουν ανοίξει.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ θα βγουν σε δημοπρασία μέσα από τον οίκο Lark Mason, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τη δημιουργία-κάλυψη των υποτροφιών αλλά και στην ίδια την οικογένεια του Μπουρντέν.
Σημαντικά αντικείμενα μέσα από τη ζωή του Μπουρντέν θα βγουν προς δημοπρασία, όπως διάφορα έργα τέχνης, βιβλία και δίσκοι, το προσωπικό του Peter Lovig Nielsen γραφείο, καθώς και ένα μοναδικό μαχαίρι σεφ, φτιαγμένο από ατσάλι και … μετεωρίτη από τον master σιδηρουργό Μπομπ Κράμερ.
Η δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 8 ως τις 30 Οκτωβρίου, με online preview
(www.larkmason.com/auctions) να ξεκινάει από τις 2 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.