- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κι όμως είναι τούρτες, όχι κεντήματα
Η καλλιτέχνιδα τούρτας έχει τον τρόπο της με τον φούρνο
Η Λέσλι Βίτζιλ κοσμεί τις δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής με ζώα του δάσους, κάκτους, σχήματα χιονοκρυστάλλων.
Η καλλιτέχνιδα τούρτας -ναι, υπάρχει αυτή η ειδίκευση- Λέσλι Βίτζιλ (Leslie Vigil) έχει τον τρόπο της με τον φούρνο. Τις δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής κοσμεί με ζώα του δάσους, κάκτους, σχήματα χιονοκρυστάλλων. Στην πιο πρόσφατη, ιδιαίτερα πολύχρωμη «κολεξιόν» της, η Βίτζιλ έχει κατακτήσει την τέχνη του κεντήματος, χρησιμοποιώντας γλασάρισμα για να φιλοτεχνήσει ανθοσυνθέσεις με «βελονάκι».
Στην κολεξιόν -με την επωνυμία «Ταπισερί»-, η, με έδρα τη νότια Καλιφόρνια, καλλιτέχνις φιλοτεχνεί διακόσμηση που θυμίζει τα κεντημένα σε λαϊκές φορεσιές μεξικανικά μοτίβα ή παραπέμπει στις τεχνικές ρωσικού λαϊκού κεντήματος.
Το χόμπι ξεκίνησε μικρή, όταν έκανε τούρτες με τη μητέρα της. Εντυπωσιασμένη με τη διακόσμηση που επιτύγχανε, άρχισε να μελετά βιβλία μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Αυτή η διαδρομή μετέτρεψε το χόμπι σε επάγγελμα.
Παρακολούθησε μαθήματα στην περίφημη σχολή μαγειρικής «Le Gordon Bleu», στο Παρίσι, όπου παρακολουθούσε τους καθηγητές της να δημιουργούν απίστευτες τούρτες, πραγματικά γλυπτά από σοκολάτα, buttercream (μίγμα βουτύρου και γλάσου), φοντάν και ζάχαρη. Τώρα, συμμετέχει σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Καλιφόρνια και, παράλληλα, διοργανώνει εργαστήρια όπου διδάσκει τις τεχνικές της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Δεν είναι εναλλακτικά εστιατόρια. Είναι υπόγεια καφενεία και κουτούκια που ξέρουν τι σημαίνει καλοπέραση.
Κι αν δεν φύγεις εκδρομή έχει και η πόλη τις δικές της προτάσεις
13 εστιατόρια που κάνουν αχτύπητη την πρωταγωνίστρια της Καθαρής Δευτέρας
Το βελγικό μπισκοτάκι που έγινε viral από το Japanese Cheesecake σε νέα μορφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.