Θεματα

Ένα bar για να τρως burger όλο τον Αύγουστο

To Noel κάνει την αυγουστιάτικη Αθήνα λίγο πιο νόστιμη

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc02868_1.jpg

Το Noel συνεργάζεται με το Brokies και φέρνει στην Κολοκοτρώνη τα τέλεια burgers

Αύγουστος στην Αθήνα: τα νεύρα σου. Ζέστη, ερημιά και η θάλασσα μακριά. Μάλλον, αυτή είναι η σωστή στιγμή για να σου αποκαλύψουμε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες αυγουστιάτικους και αθηναϊκούς Παραδείσους. Ένα μαγικό μέρος στην Κολοκοτρώνη όπου είναι πάντα Χριστούγεννα (όντως) και όπου μπορείς να κατασπαράζεις ανενόχλητος/η θεόρατα burgers. To Noel σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες όλο τον Αύγουστο (ναι, ακόμα και τον 15Αύγουστο) με έναν άσσο στο μανίκι: burgers. Πληθωρικά, αφράτα, απολύτως λαχταριστά burgers.

img_9844_1.jpg

Για να καταλάβεις τη μεγάλη νοστιμιά αυτών των burgers, πρέπει να πάμε μερικά χιλιόμετρα ανατολικά, στην εξωτική Κάντζα. Εδώ που μερικά χρόνια πριν δημιουργήθηκε το Brokies, το…  διχασμένο στέκι. Από τη μία είναι bar, από την άλλη εστιατόριο. Στην κουζίνα αυτού του εστιατορίου γεννήθηκαν τα θρυλικά αυτά burgers, που στα συστατικά τους συμπεριλαμβάνουν ένα μυστικό, ικανό να συγκεντρώσει τους λάτρεις των burgers ακόμα και από την άλλη άκρη της Αθήνας.

bao_1.jpg

Λοιπόν, αυτή η κουζίνα μαζί με τα μυστικά και τα burgers της μετακομίζει για όλο τον Αύγουστο στο Noel. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει (μεταξύ άλλων) νόστιμες κροκέτες τυριού με μαρμελάδα σύκου (€5,5), τρομερά bao buns με crispy κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, sweet chili μαγιονέζα και λαχανικά (€7,50), κεφτεδάκια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάρυ και ρύζι ατμού (€8,50) και φυσικά τα προαναφερθέντα burgers. Να μην ξεχάσω να πω ότι υπάρχει και ένα πληθωρικό brunch (σερβίρεται καθημερινά 12.00-18.00) με pancakes που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Για το τέλος (ή απλά για τον καφέ) θα βρεις ένα ακαταμάχητο skillet cookie, δηλαδή ένα μαλακό, καυτό, τεράστιο μπισκότο που σερβίρεται μέσα σε πυρίμαχο σκεύος κατευθείαν από τον φούρνο με τη συνοδεία παγωτού βανίλιας και αλμυρής καραμέλας. Μια μπουκιά από αυτό και η αυγουστιάτικη Αθήνα δεν είναι και τόσο άσχημη.

dsc02818_1.jpg

Κολοκοτρώνη 59Β, 21 1215 9534, Fb: @theholidaybar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ