Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του The Missoni Family Cookbook ο Francesco Missoni μαγείρεψε τις αγαπημένες του συνταγές στη Φάρμα της Μυκόνου
Η Φάρμα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στη Φτελιά και αμέσως ξεκίνησε ένα ταξίδι γεύσης, πολύ διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου. Μέσα στη μαγική αυτή φάρμα υπάρχει ένα χαλαρό, μποέμ εστιατόριο και στα τραπέζια του σερβίρει ελληνικές και άλλες comfort συνταγές , όλες τους βασίζονται στις πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από τον ιδιόκτητο αγρόκηπό τους. Με άλλα λόγια στη φάρμα ενσαρκώνεται και με το παραπάνω η θεωρία “farm to table”.
Στις 11 Ιουλίου, σε αυτή την υπέροχη φάρμα πραγματοποιήθηκε το πρώτο αυθεντικό οικογενειακό γεύμα Farma Mykonos by Francesco Maccapani Missoni. O Francesco Missoni, γιος της Angela Missoni και Creative Director της υπερδιάσημης φίρμας, αποδείχθηκε πως έχει μεγάλο πάθος για τη μαγειρική. Μέσα από το βιβλίο του The Missoni Family Cookbook καταγράφει την παράδοση της οικογένειάς του, στιγμές της ζωής τους και για πρώτη φορά αποκαλύπτει τις οικογενειακές τους συνταγές. Γνωστός για το σεβασμό του στην παράδοση αλλά και στην υγιεινή διατροφή, δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο «σπίτι» από το εστιατόριο της Φάρμας για να μαγειρέψει τις συνταγές του βιβλίου του.
Για πάνω από 12 ώρες ο Francesco μαγείρεψε μαζί με τον chef της Φάρμας Χάρη Κόσσυφα ενώ διάσημοι, κοσμοπολίτες συνδαιτυμόνες από όλο τον κόσμο δοκίμασαν τις αληθινές Missoni γεύσεις της οργανικής κουζίνας.
Το βιβλίο The Missoni Family Cookbook θα μπορείτε να το βρείτε μέχρι τον Σεπτέμβριο στη Φάρμα, ενώ κάποιες από τις συνταγές του έχουν ενταχθεί και στο μενού. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Φάρμα, Φτελιά, Μύκονος, 2289072361
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.