- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς να δοκιμάσεις 7 διαφορετικές κουζίνες σε 7 ημέρες
Κάνε τον γύρο του κόσμου μέσα από το Dine Athens
Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός λόγω μεγάλης συμμετοχής πήρε παράταση άλλες 3 ημέρες! Έτσι, από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, ο θεσμός που αγάπησαν οι λάτρεις της γαστρονομίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά και μας δίνει ένα λόγο για να εξερευνήσουμε από την αρχή τα εστιατόρια της Αττικής. Μάλλον όχι έναν, αλλά τρεις: τρία, ειδικά διαμορφωμένα μενού στις προνομιακές τιμές των €15, €30 και €60 θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι Αθηναίοι στα 120 εστιατόρια που συμμετέχουν στο Dine Athens που διοργανώνει η Alpha Bank.
Αυτά όμως, ως γνήσιος foodie, τα ξέρεις ήδη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις (ακόμα) είναι το πραγματικό εύρος των επιλογών σου. Έχεις ακούσει ότι συμμετέχουν 120 εστιατόρια. Ναι, αλλά σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτό; Λοιπόν… με έναν πρόχειρο υπολογισμό, προλαβαίνεις να κάνεις το ταξίδι του κόσμου σε 1 εβδομάδα. Να πως:
Δευτέρα- Διεθνής Κουζίνα
Εμβληματικά εστιατόρια (Nolan, Vezene, Prosopa, κ.α.), αλλά και καινούργιες αφίξεις (Μιγάδα) στην εστιατοριακή σκηνή της πόλης σε περιμένουν για να σου αποκαλύψουν τα πιο βαθιά μυστικά στις κουζίνες του κόσμου. Δες όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν εδώ.
Τρίτη- Ιταλική Κουζίνα
Πού βρίσκεται η πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας και πού θα φας την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα; Δες εδώ.
Τετάρτη- Ιαπωνική Κουζίνα
Θες να πάμε ένα νόστιμο ταξίδι ως το Τόκυο; Θα τσιμπήσουμε sushi rolls, θα τσουγκρίσουμε με σάκε και όλα θα είναι ωραία. Πάτα εδώ και φύγαμε.
Πέμπτη- Γαλλική Κουζίνα
Έχεις φάει ποτέ βελούδινο φουά γκρα; Δεν συγκρίνεται με τίποτα. Σίγουρα από τα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις σε αυτή η ζωή, πάτα εδώ για να το βρεις.
Παρασκευή- Ινδική Κουζίνα
Ένα από τα μυστικά της ινδικής κουζίνας είναι τα μπαχάρια και οι χιλιάδες συνδυασμοί που μπορούν να δημιουργηθούν. Πάτα εδώ για να ανακαλύψεις κι άλλα.
Σάββατο- Ταϊλανδέζικη Κουζίνα
Ξέρεις ότι η ταϊλανδέζικη κουζίνα μοιάζει πολύ με την ελληνική; Αμέ! Ακολουθούν και οι δύο την ίδια κουλτούρα: βάζουν τα πιάτα στο κέντρο του τραπεζιού για να τα μοιράζονται όλοι. Εσύ αποφασίζεις με ποιον θα μοιραστείς και εδώ θα δεις το πού.
Κυριακή- Περουβιανή Κουζίνα
Η πιο hot κουζίνα των τελευταίων ετών. Μήπως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις κι εσύ; Όχι όπου κι όπου! Στο πιο αντιπροσωπευτικό αθηναϊκό της εστιατόριο. Δες το εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.