Tudor Hall, κυνηγετικό μενού που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς
Πιάτα με ελάφι, αγριογούρουνο, λαγό και φραγκόκοτα
Κάθε φορά που ακούω τη φράση «κυνηγετική κουζίνα» φαντάζομαι κάποιο Λουδοβίκο ντυμένο με μπορντό βελούδο πάνω στο άλογό του, μαζί με τα 5 σκυλιά ράτσας και το επιτελείο του. Η επόμενη σεκάνς είναι ένα βασιλικό τραπέζι στρωμένο με χρυσά μαχαιροπίρουνα και ασημένια κύπελλα για το κρασί της Βουργουνδίας. Το κυνήγι –πάπια, ελάφι, αγριογούρουνο, πέρδικα- φτάνει σε ασημόχρυσες πιατέλες, όλοι έχουν ροδοκόκκινα μάγουλα και στο στόμα γεύση από καλοψημένο, τρυφερό κρέας.
Αυτή η φαντασίωση -που είναι λίγο βγαλμένη από ταινίες εποχής και λίγο από πίνακες που εξυμνούν το κυνήγι στη γαλλική ύπαιθρο- παίρνει σάρκα και οστά στο μόνο εστιατόριο της Αθήνας που θα μπορούσε να την υποστηρίξει πλήρως. Αυτό τον κρύο χειμώνα του 2019, στο εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου King George, ο Chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει αυθεντικά πιάτα της κυνηγετικής κουζίνας και σου υπόσχομαι, θα σε εντυπωσιάσουν.
Πες μου… Δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις την ψητή φραγκόκοτα με μουσελίν πατάτας, γλασαρισμένα καρύδια, ελιές Καλαμών και φύλλα ρόκας (€35); Θα έλεγες «όχι» σε ένα αγριογούρουνο στιφάδο με σελινόριζα, σάλτσα ρίγανης και κόκκινου κρασιού (€29); Δεν αναρωτιέσαι τι γεύση έχουν τα χειροποίητα ζυμαρικά με λαγό, αγκινάρες και σάλτσα τρούφας (€33); Και στα αλήθεια, πώς να αντισταθείς σε ένα ψητό ελάφι με κάστανα, ρίζες μαϊντανού, παντζάρια και φρούτα του δάσους (€35); Αυτά είναι τα πιάτα που θα βρεις στο μενού “Winter Game” του Tudor Hall (από 17/1 έως 17/3). Πιάτα που κάθε Λουδοβίκος θα ζήλευε.
Βασ. Γεωργίου 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330265
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.