Θεματα

Φτιάξε βασιλικό κυριακάτικο brunch στο σπίτι σου με αυτές τις 10 συνταγές

Και γιατί να βγεις έξω;

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mprants.jpg

Η Κυριακή είναι ουσιαστικά δύο μέρες συμπυκνωμένες σε μία. Ξεκινάει γλυκά και τεμπέλικα, με αργό πρωινό ξύπνημα και την υπόσχεση βόλτας, φαγητού και κουβέντας με την παρέα και σιγά σιγά μετατρέπεται σε κάτι πιο μελαγχολικό και στενάχωρο όσο πλησιάζει η ώρα της να αποχωρήσει και να δώσει την θέση της στην αντιπαθητική αδερφή Δευτέρα, με τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις.

Κι όμως, αυτά τα κυριακάτικα πρωινά αξίζουν την ταλαιπωρία της υπόλοιπης εβδομάδας μόνο και μόνο για τις ευωδιές από αβγά που τηγανίζονται και φέτες ψωμιού να ψήνονται ενώ το βούτυρο περιμένει υπομονετικά να κάνει το κομμάτι του και ο καφές αχνίζει. Ακόμα και αν ο καιρός είναι μουντός και η μπραντσοέξοδος δεν σε εμπνέει, μπορείς να δημιουργήσεις ένα επικό τσιμπούσι στην ίδια σου την κουζίνα. Εμείς σου βρήκαμε τις συνταγές!

Pancakes γεμιστά με nutella

How to Make Nutella-Stuffed Pancakes | Sweet Treat Recipe


Για να ξεκινήσει η ημέρα με τον πιο ξεδιάντροπα γλυκό τρόπο, το βασικό συστατικό είναι μονίμως ένα βάζο με nutella. Φάε όσες επιθυμείς, κανείς δεν θα σε κρίνει.

Τα καλύτερα cinnamon rolls του κόσμου

How To Make Homemade Cinnamon Rolls • Tasty


Για να μυρίσει το σπίτι χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και κανέλα αναξαρτήτως εποχής, ιδού το πιο χορταστικό comfort food που μπορείς να γευτείς αμέσως αφού ξυπνήσεις. (Προσωπικά μου χρειάζεται διπλή δόση κρέμας από αυτή που προτείνει η συνταγή, αλλά ας μην επεκταθούμε).

 

Αβγά Benedict

How To Cook Eggs Benedict | Gordon Ramsay


Γίνεται brunch χωρίς αυτό το πιάτο; Από τα χεράκια του Gordon Ramsey θα είναι σίγουρα πετυχημένα, συνοδευμένα με τραγανό ζαμπόν και πολύύύύύ ψωμί.

Διαφόρων ειδών porridge

How to Make Perfect Porridge - 5 Ways | Jamie Oliver


Εντάξει, δεν αρέσει σε όλους. Σίγουρα από εμφάνιση υστερεί. Η βρώμη δεν έχει την καλύτερη φήμη ανάμεσα στα άλλα πρωινά φαγητά εκεί έξω. Παρόλα αυτά έχω να προτείνω να δώσετε στο porridge την ευκαιρία που του αξίζει, καθώς ταιριάζει απόλυτα με το κρύο της εποχής και μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ νόστιμο αν κάποιος επιλέξει να το στολίσει με υλικά που του αρέσουν.

Frittata με πατάτα, κρεμμύδι και μπαχαρικά

Potato & Onion Frittata Recipe - Laura Vitale - Laura in the Kitchen Episode 944


Αβγά, αβγά και πάλι αβγά! Το παραπάνω πιάτο θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες. Συναρμολόγησέ το σε ένα μεγάλο ταψί, έτσι ώστε να μπορείς να τσιμπάς και από λίγο καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Κεκάκια με cream cheese και μπανάνες

Cream Cheese–Filled Banana Bread Muffins


Ένας υποτιμημένος αλλά μαγικός συνδυασμός που σίγουρα θα σε αφήσει άφωνο, εκτός και αν θέλεις να πεις «θέλω κι άλλο!». Φτιάξε μεγάλη παρτίδα για να πάρεις και στην δουλειά την επόμενη ημέρα.

Burritos

The Best Breakfast Burrito | SAM THE COOKING GUY 4K


Κάθε μπουκιά αυτού του breakfast burrito είναι γεύμα από μόνη της. Και για αυτό το χρειαζόμαστε στο τραπέζι μας. Για να το φάμε όλο και στην συνέχεια να κλέψουμε και του διπλανού.

Το Αβοκάντο Τοστ Το Αμαρτωλό

Gordon Ramsay's Avocado on Toast with a Twist


Ο Gordon επιστρέφει κρατώντας ένα avocado και μπόλικο βούτυρο. Ακούστε τον προσεκτικά.

Τα καλύτερα σοκολατένια μπισκότα του κόσμου

How To Make Perfect Chocolate Chip Cookies


Η φάση είναι ολντ σκουλ, με μπισκότα και βούτες στο γάλα μέχρι να πονέσει το στομάχι μας. Το κρίμα της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει πλέον το Disney Club για να ολοκληρωθεί το σκηνικό.

Βρετανικά scones

How to make perfect English Scones | Cupcake Jemma


Φυσικά μαζί με τσάι και βούτυρο, ότι μαρμελάδα τραβάει η όρεξή σου ή ακόμα και lemon curd για το επιπλέον βρετανικό του θέματος. Ή μπορείς απλώς πάλι να ανοίξεις το βάζο με την nutella.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ