- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι καλύτερες Κυριακές τρώγονται στου Vezene
Το Sunday Roast ξαναχτυπάει και φέρνει μαζί του τη θαλπωρή
Ξεχάστε το brunch. Αποχαιρετήστε (εντάξει για λίγο) το κυριακάτικο τραπέζι της μαμάς. Μαζί και το μελαγχολικό hangover της Κυριακής. Η τελευταία μέρα της εβδομάδας θέλει κάτι παραπάνω από καλοπέραση. Θέλει γνήσια φροντίδα, εκείνη τη γλυκιά θαλπωρή που μόνο ένα τέλειο πιάτο αχνιστού φαγητού μπορεί να προσφέρει. Κι όσοι τα προηγούμενα τρία χρόνια έχετε βρεθεί κάποια Κυριακή του Δεκεμβρίου σε ένα από τα τραπέζια του Vezene, ξέρετε ακριβώς τι γεύση έχει αυτό το φαγητό.
Για τέταρτη χρονιά ο μετρ του κρέατος και (εξαιρετικά) ανήσυχος σε όλες του τις δημιουργίες σεφ Άρης Βεζενές μας καλεί τα μεσημέρια της Κυριακής για να αναζητήσουμε μαζί του τις πρωτόγονα απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της σούβλας και της θράκας. Φέτος το Vezene ανοίγει από τη 13.00 για αυτές τις απολαυστικές Κυριακές του που μας έκαναν όλους- οικογένειες, singles, crazy in love ζευγάρια, hangover party animals, παντρεμένους, χωρισμένους-, να ξεχνάμε τις Δευτέρες.
Αυτή τη φορά το μενού εμπνέεται από το μήνυμα της παγκόσμιας μαγειρικής απλότητας για την οποία μιλάει η σειρά του David Chang “Ugly Delicious”. Τι σημαίνει αυτό; Κυρίως ότι θα γευτείτε πιάτα κολασμένα νόστιμα. Προσπαθήστε να συγκρατηθείτε καθώς ένα ολόκληρο Prime Rib Roast προσγειώνεται στο τραπέζι σας, διαλέξτε ανάμεσα στο τηγανιτό μπούτι χήνας και στο τραγανό κοτόπουλο με φουα γκρα, γνωρίστε το πιο νόστιμο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες που έχετε φάει στη ζωή σας, διώξτε την κυριακάτικη μελαγχολία με μια πίτα με αυγά και Jamon από Wagyu, και πείτε χίλια βροντερά «ναι» στη γλυκιά πινελιά ευτυχίας που ακούει στο όνομα Ari’s Deal Closer σε έκδοση ταρτ τατεν.
Κι όταν νιώσετε έτοιμοι και αρκετά δυνατοί, περάστε παρακαλώ από το μπαρ. Εδώ κυριαρχούν τα Natural Wines από avant garde οινοποιεία (όπως ο Σκλάβος της Κεφαλονιάς και ο Τάτσης) που κάνουν τέλειο ταίρι με τις μουσικές επιλογές που έχουν επιρροές από το δίδυμο του Tony Bennet και της Lady Gaga Winter στο Wonderland.
Βρασίδα 11, Όπισθεν Χίλτον, 210 7232002, www.vezene.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.