- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεν έχει πολλά χρόνια που η μόδα του brunch προσγειώθηκε στα Σαββατοκύριακα της Αθήνας. Κι όμως, σχεδόν παντού, από εστιατόρια μέχρι καφέ, μπορεί να βρει κανείς ένα αρκετά ικανοποιητικό brunch. Αφού λοιπόν συνηθίσαμε, στις τάρτες και στα croquet monsieur, και αφού μάθαμε όλες τις εκδοχές που μπορεί να μαγειρευτεί ένα αυγό, αρχίσαμε να αποκτάμε άποψη. Και μια αδημονία να βρούμε τα τέλεια αυγά Benedict. Κάπου εκεί έρχεται η συνειδητοποίηση…Κατά βάθος τα brunch της πόλης είναι τόσο παρόμοια που καταλήγουν σχεδόν ίδια. Ευτυχώς, που για κάθε τι σε αυτή τη ζωή υπάρχει και μια (ή παραπάνω) εξαίρεση.
Παραδοσιακά, το καλύτερο brunch, εκείνο που ονειρεύεσαι και λαχταράς, θα σε περιμένει πάντα στο εστιατόριο κάποιου ξενοδοχείου. Όσο πιο λαμπερό το ξενοδοχείο, τόσο πιο εκθαμβωτικό το brunch. Φαντάσου τι γίνεται στο brunch της Μεγάλης Βρετανίας…Ας ενισχύσουμε λίγο αυτή τη φαντασίωση.
Αργοπορημένο πρωινό Σαββάτου. Γύρω στις 11.00 μπαίνεις στο φημισμένο Winter Garden City Lounge της Μεγάλης Βρετανίας. Απαλή μουσική χαϊδεύει τα αυτιά σου και ήδη μια μυρωδιά ευτυχίας γαργαλάει την όσφρησή σου. Μαντεύεις τι είναι; Σου φαίνεται οικεία η μυρωδιά έτσι, δεν είναι; Φυσικά. Είναι τα χειροποίητα, ζεστά και αφράτα γαλλικά κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Περίμενε όμως μέχρι να τα δοκιμάσεις με κορυφαίες σπιτικές μαρμελάδες, κρέμα βανίλια, φρέσκο βούτυρο ή μέλι καστανιάς. Τότε θα καταλάβεις πως στα αλήθεια, δεν έχεις φάει ποτέ τίποτα παρόμοιο.
Δεν ξέρω πώς θα καταφέρεις να αντισταθείς και να αφήσεις αυτά τα κρουασάν για το τέλος, αλλά πρέπει. Πρέπει γιατί υπάρχει και μια παλέτα αλμυρών που σε περιμένει να πιάσεις το πιρούνι για να ξεδιπλωθεί και να μεγαλουργήσει. Βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι, βιολογικά αυγά Benedict με αστακό και σος Hollandaise, αρωματισμένη με εσπεριδοειδή (τούτα εδώ ίσως είναι όντως τα καλύτερα αυγά Benedict της Αθήνας), αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκκοκο σιτάρι και σέλερι. Όλα να συνοδεύονται από ένα ποτήρι σαμπάνια γιατί μερικές φορές τα παραμύθια είναι και πρέπει να είναι βασιλικά.
*To brunch της Μεγάλης Βρετανίας σερβίρεται στο Winter Garden City Lounge κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 14.00.
Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330814, www.grandebretagne.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.