- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παραδοσιακά, στην Αθήνα, τα καινούργια στέκια ανοίγουν κάθε χρονιά… μεσούσης της σεζόν.
Παραδοσιακά, στην Αθήνα, τα καινούργια στέκια ανοίγουν κάθε χρονιά… μεσούσης της σεζόν, δηλαδή αφού έχουν σφίξει τα κρύα. Ήδη όμως κάποια από αυτά στήθηκαν και ρονταρίστηκαν μέσα στον Αύγουστο και τώρα τον Σεπτέμβρη, που όοοολοι γυρίσαμε, μας περιμένουν για να μας επιδείξουν τα καλούδια τους. Ντόρο πολύ μέσα στο καλοκαίρι έκανε το καινούργιο και με τέλειο όνομα Falafellas κάτω στην Αιόλου (51), με καταπληκτικά –τι άλλο– φαλάφελ και τη σωστή ταμπουλέ. Τέλη Ιουλίου άνοιξε το Sq (Πραξιτέλους 43, 2103210460), all day, με αρχηγό στην κουζίνα την πολύ καλή Κωνσταντίνα Φάκλαρη και με κουζίνα διεθνή με πάστες, σαλάτες και τέλεια burgers. Στο Κολωνάκι, εκεί που ήταν παλιά το θρυλικό Montmblumchen, ανοίγει με ιδιοκτήτη και πάλι τον Ροβέρτο Μαχαίρα all day εστιατόριο ιταλικών αυθεντικών γεύσεων. Λίγο πιο πέρα, εκεί που ήταν το Duo (Ξενοκράτους 49, 2107211146) άνοιξε το F + W, όπου στο… Food θα συναντήσετε τον Γάλλο Ολιβιέ Καμπανά, ενώ στο… Wine τον έμπειρο στα του οίνου Γιάννη Μακρή. Στην Κηφισιά άνοιξε τις πόρτες του το

The Dalliance House (Κυριαζή 19, 2106230775), σε παλιό υπέροχο κτίριο με αυλές, με τον Γιάννη Σαμαρά (γνωστό από το μπαρ 42 του κέντρου) στα κοκτέιλς και την Αυγερία Σταπάκη στην κουζίνα να προτείνει comfort food πιάτα. Στο Χαλάνδρι ο Αγοραστός μετατράπηκε σε Κεμπάπ Αγοραστός, ποντάροντας κι αυτός σε πιο καθημερινές γεύσεις και πιο προσιτές τιμές. Πίσω στο Κολωνάκι, το It, το γνωστό στέκι της Σκουφά, μεταφέρθηκε δυο βήματα πιο δίπλα στο νούμερο 29 (210 3635773), έγινε The New It Place, έχει manager τη λαοφιλή Βαγγελιώ (Αγγελίδου) και πια σερβίρει κανονικά (όχι μόνο take away) από το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ πιάτα «εύκολα» και νόστιμα από τον καλό (και τηλεοπτικό) σεφ Αντρέα Λαγό. Τέλος, «τραπεζάκια έξω» για το Βυζαντινό του Hilton που βγαίνει για πρώτη φορά στις δροσιές της εξωτερικής του αυλής, όπου με θέα στα απέναντι ωραία κτίρια της Βασιλίσσης Σοφίας σερβίρει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ καφέ, γλυκά, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, ελαφριά πιάτα, ποτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.