Θεματα

Ένας προικισμένος Κερκυραίος σεφ ταράζει τα νερά της Πάρου με το Bianco

Ο Χάρης Νικολούζος αποδεικνύει γιατί θεωρείται μια από τις πιο ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας

119965-275894.jpg
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xaris-anoigma.jpg

O Χάρης Νικολούζος κατ΄αρχας είναι ένας τυπικός Κερκυραίος. Χαρμόσυνος, ευγενής, αισιόδοξος, αιθεροβάμων...! Τώρα, αν συνδέσεις τα χαρακτηριστικά αυτά με το ταλέντο του, τις εμπειρίες του, τις επιδόσεις του (έχει δουλέψει με τον Έκτορα Μποτρίνι στο Ετρούσκο και μετά στη Χαλκιδική με τον Herve Pronzato) και τη μεγάλη του καρδιά, τότε σίγουρα δικαιούται να θεωρείται ως μια από τις πλέον ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας. Κύριό του χάρισμα και εμμονή να συνταιριάζει τις παραδοσιακές συνταγές με τον νεωτερισμό.

rsz_dsc_2771.jpg

Αυτές τις γεύσεις της πατρίδας του, ιδωμένες από τη δική του λοξή ματιά, θέλησε να μεταφέρει ο Χάρης στην αγαπημένη μου Νάουσα. Τον γνωρίζω πάνω από 7 χρόνια και πραγματικά χάρηκα που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο νησί. Η κουζίνα των εστιατορίων της Πάρου, σίγουρα κάτι έχει να πάρει από τις τεχνικές και τις καινοτομίες του, οι δε καλοφαγάδες να απολαύσουν νέες αντιλήψεις γεύσεων. Καλή του τύχη λοιπόν.

Η έδρα του, στο παλιό "Blue Fish" που το μετονόμασε σε "Bianco" - κάτι από το λευκό του νησιού, κάτι από τη λευκή αισθητική του χώρου, αλλά και από το Bianco του κερκυραϊκού εδέσματος - βρίσκεται στη μαρίνα της Νάουσας, λίγα μέτρα από το πνιγμένο από κόσμο λιμάνι της Νάουσας. O σεφ συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Οικονομίδη και μετέτρεψαν το παλιό εστιατόριο για ψάρι, σε εστιατόριο με τη δημιουργική, ντελικάτη και ευρηματική ελληνική κουζίνα.

rsz_dsc_2759-1.jpg

Απο το μενού του Χάρη δεν θα έλειπε η Αθηναϊκή, η λατρεμένη αστική σαλάτα, που ο Χάρης Νικολούζος την κάνει με σφυρίδα, βρασμένη με κουρκουμά, ελαφριά μαγιονέζα λεμονιού, λαχανικά φρεσκά και τουρσί κάπαρη και αγγουράκι (όχι πατάτα) και από πάνω έχει carpaccio από κολοκυθάκι και τριμμένο κρόκου αυγού.

«Στο σπίτι μου στην  Κασσιόπη της Κέρκυρας, το πιο συνηθισμένο φαγητό είναι η μπακαλιαρόπιτα. Τώρα βέβαια που επισκέπτομαι το σπίτι μια στο τόσο,  μου ετοιμάζουν 3 ταψιά, ένα η μανά μου και 2 οι  γιαγιάδες μου».

Επιθυμώντας να έχει κοντά του τη γλυκιά του ανάμνηση, τον μπακαλιάρο  την έκανε ντάμπλινγκ και τη σερβίρει με μια σάλτσα από ασπράδι αυγού και από πάνω την τελευταία στιγμή τρίβει αυγοτάραχο Τρικαλινού (από τις πιο πετυχημένες γεύσεις του Bianco). Περισσότερα.

image

*Για τον Χάρη Νικολούζο διαβάστε εδώ.
**Για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου διαβάστε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ