Θεματα

Taste of Athens, φεστιβάλ γαστρονομίας στο ΚΠΙΣΝ

27-30 Σεπτεμβρίου, με διάσημους σεφ και εστιατόρια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
varoulko-anoigma.jpg

Παρότι το φαγητό υπήρξε ανέκαθεν το πιο αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, δεν είναι και τόσα πολλά τα χρόνια που αρχίσαμε να μιλάμε τόσο παθιασμένα για αυτό. Οι μαγειρικές εκπομπές έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, οι λαχταριστές φωτογραφίες στα social media επίσης, αλλά τα φεστιβάλ γαστρονομίας είναι αυτά που πήγαν την κουβέντα σε άλλο επίπεδο. Το Taste of Athens είναι το μεγαλύτερο από αυτά τα φεστιβάλ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη. Ξεκίνησε το 2004 στο Λονδίνο και από τότε έχει παίξει με τους ουρανίσκους των foodies από το Σίδνεϊ έως το Χονγκ Κόνγκ. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται, για πρώτη φορά, και η δική μας σειρά.

hytra-1.jpg

Το Taste of Athens θα συγκεντρώσει τους πιο επιδραστικούς σεφ, κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, και μύρια άλλα νόστιμα μυστικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με άλλα λόγια στους δροσερούς κήπους του ΚΠΙΣΝ μας περιμένει η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής εστιατοριακής και όχι μόνο σκηνής.

taste-03-l-fl.jpg
mar_2613-f.jpg

Εκτός από τις ομιλίες και τα workshops φημισμένων σεφ (δείτε τα αναλυτικά εδώ), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε μια γαστριμαργική εμπειρία. Μια και 12 φημισμένα εστιατόρια της Αθήνας –ανάμεσά τους και εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin- θα προσφέρουν τα signature πιάτα τους σε τιμές που αρχίζουν από τα €3 και φτάνουν μέχρι τα €12 με ενδιάμεσες στάσεις τα €6 και €9. Είναι τιμές που ποτέ δεν θα συναντήσεις σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin όπως η Σπονδή και αυτό αξίζει να το σκεφτείς καλά, πριν πάρεις τον δρόμο προς το Φάληρο.

vezene-3.jpg

Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene με τον Άρη Βεζενέ, η Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί& Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που θα γνωρίσεις ξανά ή από την αρχή σε αυτές τις τρεις μέρες. Πλήθος ακόμα εκδηλώσεων θα παραμονεύουν (περισσότερες πληροφορίες εδώ) κι όλες τους υπόσχονται ένα τριήμερο γεμάτο γαστρονομικές εμπειρίες. 

taste_press_release.jpg
zmenus-photo-banner.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ