- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Taste of Athens, φεστιβάλ γαστρονομίας στο ΚΠΙΣΝ
27-30 Σεπτεμβρίου, με διάσημους σεφ και εστιατόρια
Παρότι το φαγητό υπήρξε ανέκαθεν το πιο αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, δεν είναι και τόσα πολλά τα χρόνια που αρχίσαμε να μιλάμε τόσο παθιασμένα για αυτό. Οι μαγειρικές εκπομπές έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, οι λαχταριστές φωτογραφίες στα social media επίσης, αλλά τα φεστιβάλ γαστρονομίας είναι αυτά που πήγαν την κουβέντα σε άλλο επίπεδο. Το Taste of Athens είναι το μεγαλύτερο από αυτά τα φεστιβάλ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη. Ξεκίνησε το 2004 στο Λονδίνο και από τότε έχει παίξει με τους ουρανίσκους των foodies από το Σίδνεϊ έως το Χονγκ Κόνγκ. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται, για πρώτη φορά, και η δική μας σειρά.
Το Taste of Athens θα συγκεντρώσει τους πιο επιδραστικούς σεφ, κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, και μύρια άλλα νόστιμα μυστικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με άλλα λόγια στους δροσερούς κήπους του ΚΠΙΣΝ μας περιμένει η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής εστιατοριακής και όχι μόνο σκηνής.
Εκτός από τις ομιλίες και τα workshops φημισμένων σεφ (δείτε τα αναλυτικά εδώ), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε μια γαστριμαργική εμπειρία. Μια και 12 φημισμένα εστιατόρια της Αθήνας –ανάμεσά τους και εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin- θα προσφέρουν τα signature πιάτα τους σε τιμές που αρχίζουν από τα €3 και φτάνουν μέχρι τα €12 με ενδιάμεσες στάσεις τα €6 και €9. Είναι τιμές που ποτέ δεν θα συναντήσεις σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin όπως η Σπονδή και αυτό αξίζει να το σκεφτείς καλά, πριν πάρεις τον δρόμο προς το Φάληρο.
Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene με τον Άρη Βεζενέ, η Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί& Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που θα γνωρίσεις ξανά ή από την αρχή σε αυτές τις τρεις μέρες. Πλήθος ακόμα εκδηλώσεων θα παραμονεύουν (περισσότερες πληροφορίες εδώ) κι όλες τους υπόσχονται ένα τριήμερο γεμάτο γαστρονομικές εμπειρίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.