- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Ένα μήλο την ημέρα» λένε κι εγώ το ακολουθώ ακόμα και το καλοκαίρι που τα μήλα δεν είναι στην εποχή τους. Δηλαδή δεν το ακολουθώ ακριβώς, καθώς τα ροδάκινα, τα καρπούζια και τα σύκα μού γυαλίζουν περισσότερο, εννιά φορές στις δέκα που ανοίγω το ψυγείο για φρούτο κι έτσι τα μήλα μένουν κάπου στην άκρη μαραζωμένα και παραγκωνισμένα. Τι θα τα κάνεις λοιπόν; Θα τα πετάξεις;
ΟΧΙ! Θα τα χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις άλλη μια φορά ότι η δημιουργικότητα δίνει λύσεις. Να λοιπόν δυο μαρμελάδες που σκάρωσα με τα παραπονεμένα μήλα και λίγα ακόμα υλικά.
Μαρμελάδα μήλο αχλάδι τζίντζερ.
Υλικά:
2 κούπες μήλα τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
1 κούπα αχλάδια στο multi
1 κομμάτι τζίντζερ δύο εκατοστών τριμμένο λεπτά στον τρίφτη (τις κλωστές που μένουν στο χέρι όσο το τρίβουμε τις πετάμε)
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι.
Παρασκευή:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε φαρδιά κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατώνουμε διαρκώς ώσπου να δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη και δεν θα μας κολλήσει στον πάτο αργότερα να γίνει καραμέλα, να κάψουμε την μαρμελάδα μας μαζί και την κατσαρόλα και να πάνε οι φιλοδοξίες μας στον βρόντο. Αυτό το καταλαβαίνουμε χτυπώντας την άκρη της κουτάλας μας στον πάτο. Αν δεν νιώθουμε τους κόκκους της ζάχαρης, είμαστε ασφαλείς. Τότε λοιπόν ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, τόσο όσο να βράζει ειρηνικά και να μην πετάει καυτές σταγόνες ολόγυρα θυμίζοντας ενεργό ηφαίστειο.
Από εκεί και πέρα δεν την πειράζουμε τη μαρμελάδα μας, την αφήνουμε στην ησυχία της να βράσει και να δέσει, χωρίς αγωνία καθώς το μήλο με την πηκτίνη του θα την κάνει τη δουλειά του κι όλα θα τελειώσουν είκοσι λεπτά περίπου αργότερα. Για σιγουριά μπορούμε να κάνουμε το τεστ του παγωμένου πιάτου. Τοποθετούμε ένα πιατάκι του γλυκού στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Ύστερα απλώνουμε μια κουταλιά από την μαρμελάδα μας στο πιατάκι και σύρουμε το δάκτυλό μας να κάνουμε ένα μονοπατάκι. Αν οι δύο πλευρές του μονοπατιού δεν ενώνουν, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Τη μεταγγίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και είμαστε έτοιμοι.
Μαρμελάδα βερίκοκο μήλο
Υλικά:
2 κούπες πολτοποιημένο βερίκοκο
1 κούπα μήλο τριμμένο χοντρά στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη
Ακολουθείς τα ίδια βήματα με την παραπάνω μαρμελάδα ΑΚΡΙΒΩΣ και καλή επιτυχία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.