- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Παράμαλο μυρίζει θάλασσα
Το καινούργιο ψαροεστιατόριο άνοιξε στη Νέα Κηφισιά. Το όνομά του Παράμαλο, το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια
Ο θρυλικός Τσαφ, χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο.
Ήμασταν πολλοί αυτοί που δεν υπολογίζαμε το δρόμο και συχνά την κάναμε τη διαδρομή μέχρι τη Χαλκίδα, όταν θέλαμε να ευχαριστηθούμε καλούδια της θάλασσας. Ο θρυλικός Τσαφ (κατά κόσμον Θανάσης Σίδερης), χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο γύρω από τους καταπληκτικούς, πάντα φρέσκους θαλασσινούς του μεζέδες. Για όσους τον ξέρουν, λοιπόν, και τον εκτιμούν για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του τα νέα είναι ευχάριστα. Το καινούργιο του ψαροεστιατόριο άνοιξε πριν από περίπου 10 ημέρες στη Νέα Κηφισιά, αυτή τη φορά το ονόμασε Παράμαλο –το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια–, και το «κυβερνάει» σαν άλλος καπετάνιος μαζί με το φίλο του Γιάννη Ντόφη – κι αυτός με πείρα χρόνων στην (αθηναϊκή) εστίαση.
Ο χώρος του είναι πανέμορφος, σε χρώματα λευκά, λίγα μπλε και απαλά γκρίζα, διαθέτει αυτή την τέλεια απλότητα που ταιριάζει σ’ ένα μαγαζί «θαλασσινό», και έχει πολλή ησυχία, μουσικές δεν βάζει. Τώρα το καλοκαίρι έχει το προνόμιο μιας μεγάλης αυλής γεμάτης με πανύψηλα σκιερά πεύκα, πρασινάδες και βασιλικά, ενώ για το χειμώνα υπάρχει η μεγάλη εσωτερική σάλα της παλιάς κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Στο κυρίως θέμα, δηλαδή το φαγητό, υπάρχουν σαλάτες ωραίες, προχτές εμείς καταευχαριστηθήκαμε ντομάτα που μύριζε όπως «παλιά ντομάτα», δοκιμάσαμε και μια σπιτικά φτιαγμένη τυροκαφτερή που μας άρεσε πολύ. Μετά έρχονται τα όστρακα, δηλαδή καλόγνωμες, κυδώνια, στρόμποι, βασιλικά στρείδια (γαϊδουροπόδαρα επί το λαϊκότερον), όλα αυτά φρεσκότατα και τα περισσότερα ωμά με λεμόνι, τις γυαλιστερές μάς τις έφερε ψητές με ελάχιστη μουστάρδα, λάδι, λεμόνι και μια σταλιά αχινό από πάνω και ήταν μούρλια!
Έχει ακόμη φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα, αχινοσαλάτα βεβαίως βεβαίως, γαύρο και σαρδέλα καθαρισμένα από κόκαλα και ψητά στα κάρβουνα, κουτσομούρες και μπαρμπούνια, γαρίδες και καραβίδες πανέ ή στα κάρβουνα, καλαμάρι στο τηγάνι ή στη θράκα (τέλειο), σαγανάκι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα ή άσπρο λεμονάτο –μην ξεχάσω και την αξιομνημόνευτη ταραμοσαλάτα–, έχει και ψάρια μεγάλα για τη σχάρα. Όλα αυτά πάνφρεσκα, από τον Ευβοϊκό και με συνεχή πηγαινέλα του Θανάση στις «άκρες» του στην Χαλκίδα. Μαζί έχει και τα άπαντα από ούζα, καλό τσίπουρο, χύμα κρασί, αλλά και κάποιες καλές ελληνικές ετικέτες. Στο τέλος κερνάνε γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι ή παγωτό, γαλακτομπούρεκο, και τα δύο σπιτικά, ή πιατέλα με φρέσκα φρούτα. Ανοιχτά θα τον βρείτε μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, οι τιμές μπορούν να είναι από €20-25 μέχρι όπου φτάσει ή όρεξη...
Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 2106205927
INFO
Σε όμορφο χώρο με «θαλασσινές» νότες, για απαιτητικούς ψαροφαγάδες. Όστρακα, μεζέδες, ολόφρεσκοι αχινοί, ψάρια σχάρας, κριθαρότο με καραβίδες, όλα καταπληκτικά και διαλεγμένα από τον ιδιοκτήτη Τσαφ-γνωστός σου από το ομώνυμο ουζερί της Χαλκίδας και τρομερός μαέστρος στα καλούδια της θάλασσας. Το καλοκαίρι έχει μια μεγάλη, καταπράσινη αυλή, ενώ το χειμώνα βρίσκεις καταφύγιο στη ζεστή σάλα της κλασικής κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.