- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή η εβδομάδα ανήκει στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων
6 πρόσφυγες μπαίνουν σε 6 αθηναϊκά εστιατόρια και μαγειρεύουν φαγητά της πατρίδας τους
Ο Ferran Adria, για πολλούς ο καλύτερος σεφ του κόσμου, κάποτε είπε: «Υπάρχουν δύο παγκόσμιες γλώσσες. Η μία είναι η μουσική. Και η άλλη το φαγητό». Και είναι αλήθεια. Όλοι μιλάμε αυτή τη γλώσσα που ενεργοποιεί τη μνήμη και φέρνει στην άκρη της γλώσσας το συναίσθημα. Για αυτό και βρίσκω εξαιρετική ιδέα το Refugee Food Festival που υλοποιείται από την ΜΚΟ Food Sweet Food σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Στην Αθήνα, το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τη συμβολή του Athens Insider σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Solidarity Now, το Δίκτυο Μεταναστών Μέλισσα και το Options Food Lab.
Και φέτος λοιπόν, πρόσφυγες από όλο τον κόσμο θα μπουν στις κουζίνες γνωστών αθηναϊκών εστιατορίων για να μας μαγειρέψουν φαγητά της πατρίδας τους. Από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων όχι μόνο επανέρχεται στην Αθήνα, αλλά επεκτείνεται και σε 13 ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ μια ειδική εκδήλωση θα γίνει ακόμα στο εστιατόριο Nan στη Λέσβο (στις 20/6).
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας έξι πρόσφυγες σεφ που ζουν στην Ελλάδα θα βάλουν τη δική τους πινελιά στο μενού έξι εστιατορίων της Αθήνας. Η Seinat από την Ερυθραία θα μαγειρέψει στο εστιατόριο Blue Fish (19/6 και 20/6), η Mhboubeh θα παντρέψει τις ιρανικές με τις ελληνικές γεύσεις στις Σεϋχέλλες (19/6), ο Adel θα ετοιμάσει πιάτα από το Ιράκ σε ένα εκλεπτυσμένο δείπνο στο εστιατόριο Βασίλαινας (20/6 και 21/6), ο Barshank θα μαγειρέψει συριακά πιάτα στο Άμα Λάχει (21/6), η Roaa θα φέρει τις Ιρακινές γεύσεις στο Mama Roux (21/6 και 22/6), ενώ η Tyria θα φέρει το Μαρόκο στη Scala Vinoteca (22/6 και 24/6). Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι καλώντας απ’ ευθείας τα εστιατόρια, ενώ περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φουντωτές, καταπράσινες και πάνω απ' όλα νόστιμες
Ολοένα και περισσότεροι νέοι μάγειρες ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο
Δημιουργοί αγαπημένων εστιατορίων μιλούν για την ιστορία των μαγαζιών τους
Yπάρχει επιστημονική εξήγηση και επίσημα
Ο διάσημος σεφ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το εστιατόριό του "Jamie Oliver Kitchen" στο Golden Hall και η ATHENS VOICE μίλησε μαζί του
Τα αμύγδαλα έχουν πολλά οφέλη και θερμίδες που δεν πρέπει να φοβάσαι
Μια 10/10 γευστική εμπειρία στο εστιατόριο με την πινακίδα έκπληξη!
Πώς φτάσαμε στο τέλος της σπιτικής κατσαρόλας;
Πέντε χώροι στην Πλάκα όπου το φαγητό, η μνήμη και οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες
Στον όμορφο και λιθόκτιστο ξενώνα έφαγα τις πιο νόστιμες πίτες
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.