- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αυθεντικές βάφλες Βελγίου ψήνονται τώρα στο Χαλάνδρι
Για να βρεις το Belga Gaufrerie & Café απλά ακολούθησε τη βουτυρένια μυρωδιά
Βουτυρένια, μαλακιά, αλλά και τραγανή. Καυτή, μα με μια γενναία δόση παγωτό βανίλια να λιώνει από πάνω της. Η βάφλα μετράει τους δικούς τους ορκισμένους θαμώνες στο κεφάλαιο «γλυκό» και δεν είναι λίγοι. Αν ανατριχιάζετε λοιπόν κάθε φορά που ακούτε τη φράση «βάφλα με παγωτό», κατευθυνθείτε βόρεια.
Το Belga Gaufrerie & Café μόλις άνοιξε στην πλατεία των Πλ. Ελευθερωτών (δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου) και ψήνει βάφλες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Η λέξη “Gaufrerie” προέρχεται από τη γαλλόφωνη ρίζα “gaufre” που πάει να πει «βάφλα». Ναι, αλλά τι βάφλα; Βάφλα όπως αυτές που ξεροψήνονται στα στενά της Λιέγης και των Βρυξελλών.
Για να πάρετε μια γεύση, στο Belga Gaufrerie & Café υπάρχουν δύο είδη βάφλας. Στην πρώτη εκδοχή οι πέρλες ζάχαρης κρύβονται στο ζυμάρι για να του δώσουν μια γλυκιά, καραμελωμένη γεύση όσο εκείνο ψήνεται. Στη δεύτερη η παρουσία της μαρέγκας της χαρίζει μια ανάλαφρη, όσο και τραγανή υφή. Μπορείτε να διαλέξετε την εκδοχή που προτιμάτε και έπειτα να αρχίσει η πραγματική αμαρτία…
Στο Βέλγιο οι βάφλες συνοδεύονται απλά με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό και αυτό αρκεί. Στο Belga Gaufrerie & Café όμως θα βρείτε αναπάντεχους συνδυασμούς όπως βάφλα lemon pie (δηλαδή λεμονόκρεμα με καψαλισμένη ιταλική μαρέγκα), snickers (κρέμα φιστικοβούτυρο με καραμέλα βουτύρου, φιστίκια και σοκολάτα γάλακτος) και πολλά (αλλά πολλά!) ακόμα.
Πλ. Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι, 210 6892748
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.