- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τσιμπολογώντας τη δεκαετία
2003 Ιμάμ μπαϊλντί σε ποτήρι του μαρτίνι, από τον Χριστόφορο Πέσκια, στο 48 The Restaurant, το εστιατόριο για το οποίο όλοι μιλούν.
2004 Maki rolls, nigiri, sashimi, έκρηξη του sushi.
2005 Ηδυπαθείς φωτισμοί, ατμόσφαιρα καμπαρέ-τσίρκου-μπουρδέλου, στα πιάτα φουά γκρα με ρόδι και μάνγκο. Aραβολαγνεία, τούρκικα και γεύσεις θερμής Ισπανίας.
2006 Επιστροφή στις ελληνικές ρίζες, το «Αλάτσι», ανοίγοντας, το πάει ένα βήμα παραπέρα, στις τοπικές. Γαμοπίλαφο, χοχλιοί, μπουρέκι του Δασκαλογιώργη, κάθε γειτονιά με το δικό της κρητικό.
2007 Κουζίνα φουλ μεσογειακή, γαρίδες Jumbo με μπεαρνέζ κάπαρης, βραδιές dolce vita, στην κονσόλα γνωστά ονόματα. Το κρέας σε μεγάλες δόξες, meat-κάτι... παντού. Ο Αλέξης Καρδάσης μεταφέρει το Αθήρι του στον Κεραμεικό, η νέα ελληνική κουζίνα στα πάνω της.
2008 Στο Baraonda μαύρο ριζότο με μελάνι σουπιάς και φύλλα χρυσού, στο «come back» Dionysos Zonar’s μαριναρισμένο λαβράκι και λάδι λεβάντας, καπνιστό χταπόδι και λάδι βασιλικού, γαρίδες σε κρούστα πορτοκαλιού. Σταρ σεφ και στα δύο (όμιλος Σταθοκωστόπουλου) ο Μιχάλης Ντουνέτας.
2009 Σχεδόν καθολική επικράτηση της ελληνικής κουζίνας. Δημιουργικά πιάτα της Νέας Σχολής των Ελλήνων Μαγείρων, ο Γώργος Βενιέρης φτιάχνει σούσι ριζόγαλο σε φύλλο nori στο Electra Palace. Μπακαλικατέσεν, τα ελληνικά προϊόντα αρχίζουν να συναγωνίζονται τα ξένα.
2010 Διεθνής κουζίνα, τάση bistronomic, η ελληνική με ξένα στοιχεία Ð ντάκος με χόρτα τσιγαριαστά και λάδι τρούφας. Απόψε θα βγω μέσα, συνταγές για όλους, Retsina’ s come back, τιμές ΔΝΤ, τάση μαγέρικα.
2011 Pizza bars, λαϊκές αγορές, bio, τα πρώτα σουβλατζίδικα, ακόμη σε «αμπιγιέ» χώρους. Success opening η τρατορία του Βεζενέ Ð κρέας με ειδικές κοπές.
2012 Sharing food και μοναστηριακά τραπέζια, μικρές μερίδες - μικρές τιμές, naan και tandoori σε ινδική ταβέρνα γειτονιάς, ελληνικές μπίρες, wine bars.
2013 All day μαγαζιά, gourmet street food η κυρίαρχη τάση. Burgers με γύρο, με φουα γκρα με γαύρο. Μεζεδοπωλεία, σουβλάκια με χιούμορ Ð Biribildu τσίρκο, κυριακάτικα πρωινά με αυγά benedict στο Nixon, scrambled στο It με live jazz.
What’s new pussycat?
Ύστερα από ένα μήνα Κυκλάδες και Πελοπόννησο, μπορώ να πω πως ναι, η Νάξος εξακολουθεί και βγάζει την πιο νόστιμη πατάτα, πως στη Μύκονο βρήκαμε το τζατζίκι αντί €12, πως στο Καρακάσι ψηλά στα βουνά της Αργολίδας άνοιξε gourmet γαλλικό εστιατόριο και πως η Καλαμάτα εξακολουθεί και κρατάει το Χρυσό Σκούφο στα λαδερά - αλλά τσίμπησε λίγο προς τα πάνω τις τιμές της. Όλα βαίνουν καλώς με δύο λόγια, τόσο καλώς μάλιστα που ήδη έκλεισα ραντεβού με τον διαιτολόγο. Σεπτέμβρης 2009
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.