- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Από τη μεγάλη τάση της φετινής σεζόν, το κρέας, στις ψαροφαγικές απολαύσεις κι από εκεί στα streetfoodάδικα, στις ψαγμένες πίτες, στα νέα έθνικ, τα ιταλίζοντα, τα πανασιατικά. Η νέα χρονιά ανέτειλε με μια μεγάλη γκάμα από εστιατόρια για όλους μας. Διαβάστε και… χορτάστε!
Τις τελευταίες... ώρες της προηγούμενης χρονιάς, στις 29/12, άνοιξε το Brunello στο Κολωνάκι εκεί που παλιότερα βρίσκαμε το Chef & the Dog. Ωραίο για στάσεις «ανεφοδιασμού» κάθε ώρα της ημέρας αφού το νέο wine bistro ξεκινάει από το πρωί με καφέ και panini-pizzetti, συνεχίζει με πλατό τυριών και αλλαντικών που φέρνει από Ιταλία καθώς και με μια μικρή κάρτα φαγητού, και πάλι με άρωμα Ιταλίας, που επιμελείται ο πολύ καλός Μιχάλης Νουρλόγλου. Μεγάλη δύναμη έχει και στα κρασιά (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, 70 ετικέτες που προσφέρονται και σε ποτήρι), προσφέρει και απογευματινό aperitivo με κρασί και κοκτέιλ μαζί με ιταλικές νοστιμιές. (Λουκιανού 21, 2107248889)
Το Woo Woo, και πάλι στο Κολωνάκι, δηλώνει πανασιατικό, η κουζίνα του βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής, προσφέρει πιάτα από όλη την Ασία δίνοντας έμφαση σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊλάνδη, έχει κι ένα χώρο σούπερ ουάου με ασύμμετρα μπαμπού-φωτιστικά στην οροφή και «κορμούς» δέντρων να πλαισιώνουν τους εντυπωσιακούς βελούδινους καναπέδες του. Και χαλαρό, και μοντέρνο, και με μπάρα για ωραία κοκτέιλ, έχει ήδη ακουστεί πολύ. (Π. Ιωακείμ 43, 2107245451)
Στο Σύνταγμα, την περιοχή που δεν προλαβαίνουμε να χαρτογραφούμε μια και κάθε λίγο ανοίγει κάτι καινούργιο, μόλις άνοιξε το The Pie Shop (Βουλής 16) με πίτες αλλά τι πίτες! Χειροποίητες, φτιαγμένες από γάλλο σεφ, με γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, όπως quiche lorraine και tarte au citron από Γαλλία, blueberry και pumkin pies από Αμερική, chicken pie από Νέα Ζηλανδία, beef patties από Τζαμάικα, samosas από Τανζανία, coulibiac με φρέσκο σολομό από Ρωσία. Από νωρίς το πρωί μαζί με καλό καφέ, τσάι, σοκολάτες και λοιπά ροφήματα.
Λίγο πιο κάτω στην Αγίας Ειρήνης πάταγο έχει κάνει, παρότι άνοιξε μόλις πριν λίγες μέρες (15/1), το Hoocut, το πρώτο σουβλατζίδικο με υπογραφή από διάσημους σεφ (η ομάδα που κινεί και την περίφημη Cookoovaya). Τα σουβλάκια τους έχουν πολύ καλή πρώτη ύλη, είναι «τυλιχτά» με ψιλοκομμένα κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, προβατίνα, προσφέρονται και σε μερίδα, έχουν κι ένα κολασμένα νόστιμο λουκάνικο, αυτό θα το πάρεις με σαλατίτσα.
Και στην πάντα ζωντανή πιάτσα του Ψυχικού, δύο νέες αφίξεις. Στο Papillon (Λ. Κηφισίας 242 & Σολωμού) τον χώρο έφτιαξε ο εξαιρετικός αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης. Δηλώνει γαλλοϊταλικό μπιστρό. Ανοίγει στις 8 το πρωί σερβίροντας πρωινό, στη συνέχεια ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης προσφέρει πιάτα με μοντέρνες ιταλικές και γαλλικές επιρροές που συνδυάζεις με κάποιο από τα 100 ελληνικά και ξένα κρασιά της κάβας.
Το Wolves of Kitchen άνοιξε πριν δύο εβδομάδες και στην ανοιχτή κουζίνα μεγαλουργεί ο Άλσι Σιν, σεφ που έχουμε συναντήσει στη Μύκονο, εδώ και συνιδιοκτήτης. Το όλο κόνσεπτ ακούγεται πολύ πολύ ενδιαφέρον και προτάσσει την «επιστροφή στις ρίζες». Κάτι που εμφανίζεται όχι μόνο στο πολύ ωραίο ντεκόρ που φέρνει με πολύ μοντέρνο τρόπο αναμνήσεις από χωριό, αλλά και στα της κουζίνας όπου τίποτα δεν γίνεται με ρεύμα αλλά με ξύλα οξιάς που καίνε ακατάπαυστα σε φούρνους, ροτισερί, γιαπωνέζικες robata! Τα πάντα, από τις διαφορετικές αμερικάνικες κοπές μέχρι τα καπνίσματα περνάνε από τα χέρια του Άλσι, τα κρέατα είναι όλα ελληνικά και εξαιρετικά, υπάρχουν και πιάτα με (φυσικά χειροποίητα) μακαρόνια και άλλα πολλά. (Δημ. Βασιλείου 16, 2106713997)
Μόλις άνοιξε και το νεότερο αδελφάκι του Feedέλ, το Feedέλ Asador, αυτή τη φορά στα νότια και τη Γλυφάδα (Κύπρου 19, 2108980066). Ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος, εδώ αντί για τη Φρίντα Κάλο είναι ο Φιντέλ Κάστρο που σε χαιρετάει από τον τοίχο, στην κουζίνα βρίσκεται και πάλι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με πιάτα που θυμίζουν μεζέδες αλλά στο πιο δημιουργικό τους. Και μεγάλη μπάρα για κοκτέιλ.
Αυτά, και επί του πιεστηρίου να προσθέσω το άλλο πολυαναμενόμενο που είναι η Σκορπίνα, μικρότερη αδελφή της Αθερίνας της Νέας Ερυθραίας που ανοίγει από ώρα σε ώρα (Σάββατο 27/1). Εδώ θα απολαύσουμε ψαράκια και ψαρούκλες μαεστρικά ψημένα αλλά και πολλά ωμά, όλα φτιαγμένα από τον εξπέρ του είδους Γιάννη Λιάκου. Δηλαδή, τα άπαντα της θάλασσας αλλά και δυνατότητα να διαλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου και ο Γιάννης να στο φτιάξει όπως το ονειρεύεσαι: στη σχάρα, σασίμι, ταρτάρ, αθηναϊκή! Μαζί και κακαβιά κυκλαδίτικη, και μύδια σε πολλές εκδοχές και φοβερά αλίπαστα. (Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό, 2106722223)
Στα αμέσως προσεχώς (Πέμπτη 25/1) και το Spit Jack της Σκούφου στο Σύνταγμα, ροτισερί-ναός του κρέατος κι αυτό εδώ, με τη σούβλα να ψήνει καθημερινά κοτόπουλα, μοσχάρια, πάπιες, πορκέτες για τους καθήμενους και να φτιάχνει σάντουιτς για τους περαστικούς. Ντεκόρ που θα αγαπήσουν όσοι λατρεύουν τα… τατουάζ, σεφ ο Μιχάλης Μερζένης με θητεία στο Drakoulis Dry & Raw. Και μια που ήρθε η κουβέντα, εδώ και καιρό ακούω (αλλά σε επίπεδο φημών) πως το φοβερό κρεατάδικο του Δρακούλη κάτω στα νότια, που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα χασάπικα, ανεβαίνει Κολωνάκι και στήνει εστιατόριο στη Σκουφά, εκεί που ξέραμε το Cinco. Αυτά, Σούζη μου, και… άσ’ τα, έχουμε πολλά και ωραία να δοκιμάσουμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.