Αθήρι: Μέσα στην καταπράσινη βεράντα, για δημιουργική κουζίνα από τον πολυβραβευμένο Αλέξη Καρδάση και μεζέδες – φλογέρα με χόρτα εποχής σε πέστο ρόκας με σέσκουλα και κρύα σάλτσα εσπεριδοειδών, από € 2,5. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
L’ Abreuvoir: Κάτω από τις μουριές (μεσημέρι η καλύτερη και πιο ρομαντική στιγμή του), με γαλλική κομψότητα και μενού με € 30. Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106
Ηλιόγευστον: Στην πράσινη αυλή με τα λουλούδια και τα χρωματιστά τραπέζια, με διάθεση οινομαγειρείου, για φαγάκια σπιτικά (από Πελοπόννησο μέχρι Μικρά Ασία) από τη σεφ Έλενα Μπαρμπέα, σε πολύ φιλικές τιμές. Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 210 2910822
Μπεμπέκα: Μέσα στην αυλή με τα λουλουδάκια και τις λεμονιές για κρεατικά, πιάτα ημέρας και αχτύπητα τηγανητά κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού-δυόσμου. Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 210 6854880
Scala Vinoteca: Λιλιπούτεια αυλή με τα δέντρα της Αναγνωστοπούλου να φέρνουν δροσιά, για μεσογειακή κουζίνα και πολύ καλά κρασιά. Σίνα 50 (είσοδος από Αναγνωστοπούλου), Κολωνάκι, 210 3610041
Balthazar: Χαλαρά στον όμορφο και ατμοσφαιρικό κήπο του (που ανοίγει σήμερα Πέμπτη 16/5), για σούσι, μεσογειακή κουζίνα ή οικονομικές επιλογές σε μικρά πιατάκια των € 5. Μετά για ποτά και τέλεια κοκτέιλ στην μπάρα που θα τους δεις όλους. Τσόχα 27 & Βουρνάζου, 210 6441215
Θαλασσινός: Γραφική αυλή γειτονιάς με τραπεζάκια δίπλα στα δέντρα και τις πέργκολες. Στο πιάτο μερακλίδικοι μεζέδες και ψαράκια πάντα φρέσκα που συνοδεύονται με ωραίες ρακές και κρασιά. Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Malconi’s: Στον πιο κρυφό κήπο-αυλή του Κολωνακίου, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για πάστα, μπέργκερς και πίτσα margarita από ξυλόφουρνο (€8). Π. Ιωακείμ & Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι, 210 7248920
Φιλίππου: Από το μεσημέρι, στην πλαϊνή του βεράντα με τις παχιές δροσιές για ντολμαδάκια αυγολέμονο και ωραία λαδερά παρέα με γείτονες και γνωστούς Κολωνακιώτες. Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, 210 7216390
Safka: Στη μικρή αυλή με τη μίνιμαλ αισθητική για σκανδιναβική γαστρονομία υψηλού επιπέδου που συνδυάζεται με πολύ καλά κρασιά Ελλήνων παραγωγών. Μεγ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.