- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δεν θέλω να ξανακούσω για αρνί και γαλοπούλα. Στο πυρ το εξώτερο το χοιρινό με τα δαμάσκηνα! Μη μου μιλάτε για ξεροψημένες πατατούλες φούρνου, έχω τιγκάρει. Οι πρώτες μέρες του χρόνου θυμίζουν ύπουλο hangover με εσένα να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα ξαναφάς ποτέ πια. Ατασθαλίες τέρμα. Καιρός για δίαιτα. Όλοι ξέρουμε ότι λες φρικτά ψέματα. Αλλά σε πιστεύουμε. Για αυτό σου βρήκαμε 3 ψαροεστιατόρια για τσίμπι-τσίμπι να γλείφεις τα μουστάκια σου. Άλλωστε το ψάρι ως γνωστόν είναι «φρουτάκι».
Τραγανός Κάβουρας
Αν μας άρεσε κάτι είναι που αυτός ο κάβουρας βγήκε στη στεριά! Είναι φρέσκος, είναι προσιτός και πάνω απ’ όλα είναι διαολεμένα νόστιμος. Βρίσκεις πολύ συχνά καλό, μεγάλο ψάρι για τη σχάρα (και το ψήνουν πολύ σωστά), μαζί και όλα τα ψαρομεζεδάκια που λαχταράς (τέλεια ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκι baby). Βρίσκεις όμως και μερικές δημιουργικές…τσαχπινιές που χαρίζουν στην επίσκεψή σου αυτό το «κάτι παραπάνω». Δώσε βάση (και παραγγελιά): τραγανά καβούρια, παναρισμένα στο τηγάνι, κριθαρότο με σουπιές στο μελάνι τους, μπαρμπούνι μαριναρισμένο με τσίλι και αρώματα εσπεριδοειδών, καλαμάρι σοτέ πάνω σε φάβα Σαντορίνης με πέστο ματζουράνας. Ω, ναι! Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 2105731544
Ψητός Μπακαλιάρος
Κάπου θα το έχει πάρει το αυτί σου γιατί έχει μια προσφορά που κάνει πάταγο. Με €13/άτομο τρως και πίνεις όσο και ό,τι θες. Μεζεδάκια, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες, τα πάντα. Οι μερίδες είναι πολύ μικρές (αλλά μπορείς να παραγγείλεις το ίδιο πιάτο όσες φορές θέλεις) και η ποιότητα, αντάξια της τιμής. Ναι, δεν θα βρεις το πρώτο ψάρι, αλλά δεν θα φας και άσχημα, κάτι που τελικά κάνει την προσφορά αρκετά δελεαστική, ειδικά για μεγάλες παρέες. Μαραγκού 4, Γλυφάδα, 2108948131 και Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, 2155004101
Ζήσης
Τι λες για ψαράκι αλά…street food; Πίσω από τους περαστικούς της Αιόλου που τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν με ένα χωνάκι με τηγανητό μαριδάκι ανά χείρας, βρίσκεται ο Ζήσης. Τι λαχταράει η περατζάδα; Φρέσκο γαύρο; Αθερίνα; Μαρίδα; Τηγανητό μπακαλιάρο στο κουρκούτι του; Ψαροκεφτεδάκια; Καλαμαράκι για το δρόμο; Ή μήπως τη φίνα ψιλή γαριδούλα με την ωραία της σος; Όλα τα έχει ο άτιμος ο Βολιώτης και από πάνω είναι και άσος στο τηγάνι. Μπράβο για την ιδέα, το ελληνικό fish ’n chips είναι απλά ιδιοφυές. Αθηναΐδος 3, Μοναστηράκι, 2103211152
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.